IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla представи най-достъпния си модел

Model 3 струва 35 000 долара, преминава 350 км. с едно зареждане

Tesla представи най-достъпния си модел

Американският производител на електрически коли Tesla представи своя най-достъпен модел. Седанът Model 3 струва 35 000 долара, като ще стъпи официално на пазара през 2017 г.
Tesla представи най-достъпния си модел
Model 3 е четвъртият модел на Tesla. Компанията стартира съществуването си с електрическия Roadster, който вече не се произвежда. В момента в гамата й присъстват три предложения - големият седан Model S, кросовърът Model X и представеният днес компактен седан Model 3.

Новият автомобил ще стъпи на пазара след около година. Въпреки това обаче компанията вече е получила над 115 000 предварителни поръчки, направени за период от по-малко от 24 часа. Припомняме, че в навечерието на премиерата пред шоурумите на Tesla се извиха опашки от нетърпеливи клиенти.
Tesla представи най-достъпния си модел
Що се отнася до дизайна на Model 3, той е силно заимстван от Model S, но залага на елементи и от кросовъра Model X. Салонът изглежда на концептуално ниво, като демонстрира огромен централен дисплей на инфо-развлекателната система и изключително изчистен дизайн. Всъщност единственият прибор на таблото е въпросният тъч екран.

Tesla Model 3 ще се предлага в няколко версии на задвижване, като най-достъпната модификация с цена 35 000 долара има автономен пробег от почти 350 км. Ускорението 0-100 км/час при този модел отнема около 6 секунди, заяви главният изпълнителен директор на компанията Илън Мъск при премиерата на модела, която се състоя в базата на производителя в Калифорния, САЩ.

По-бързите и съответно по-скъпи версии на Model 3 ще имат задвижване към четирите колела. Възможно е за модела да бъде налична и върховата система на Model S, генерираща мощност от 700 к.с.
Tesla представи най-достъпния си модел
Мъск зави още, че новата кола ще покрие с отличие всички караш изпитания, тъй като в стандартното й оборудване ще присъства авангарден автопилот с автономно управление.

Подробна информация за габаритите на Model 3 липсва, но по време на премиерата стана ясно, че в сравнение с конкурентите седанът на Tesla предлага по-голям простор в салона си. Това е постигнато благодарение на компактните батерии, позиционирани под пода на колата.

"Петима възрастни могат да се настанят комфортно в Model 3. Това е практичен автомобил, може да побере дори средно голям сърф", каза Илън Мъск.

За да направи Model 3 дори по-атрактивен за клиентите, Tesla ще утрои броя на станциите си за зареждане с електрически ток. Те се използват напълно безплатно, като такива има както в САЩ, така и Европа.

Очаквайте още новини около модела. "Това само първата част от изненадата. Предстои втората", заяви Мъск при премиерата на Model 3.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #33
    6 rate up comment 5 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    o6te utre 6te kapariram edna
  • #32
    26 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хората купуват основно Тесла,защото е символ на свобода(от нефтените продукти)и задвижването на бъдещето. Малкото коли на Тесла които произвеждат няма да решат проблемите на климата но ще дадат тласък на индустрията в тази посока. Общо взето пускането на тази кола е исторически факт който може да се счита за повратната точка от която човечеството преминава на електрически транспорт. Затова хората се радват толкова. Както винаги в БГ е пълно с тесногръди хора и мозъка им е трудно да го възприеме.
  • #31
    11 rate up comment 6 rate down comment
    до: до заблудените ( преди 8 години )
    Ти хубаво ги дрънкаш тези неща, но замислили се поне малко? Замисли ли се, че камионите и корабите не се движат в градовете и не ти смърдят пред вас!ТДИ караш нали? Само дизелджия ъс сажди в чутората може да разсъждава, като теб. Дизелите ни тровят всички, защото се движат в града и саждите ги гълтаме всички. Представи си сега, че в Париж примерно всички карат електромобили. Дали ще го има този смог, който се вижда от Айфеловата кула? Качвал ли си се там? Качи се и ще разбереш за какво говоря!
  • #30
    5 rate up comment 11 rate down comment
    до заблудените ( преди 8 години )
    За сведение на тези, които си мислят, че ще опазват околната среда: основния замърсител е превозът на товари. Някой да вижда камион или кораб на ток? само в русия виждам на снимки товарни тролейбуси-камиони всичко е като "айфона"-реклама за комплексари! Купувайте, заблудени
  • #29
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Супер кола. Искам я. Прилича на Порше, но това не е точно минус.Само този интериор решен в черно-бяло е малко...да кажа странен. Може би ако не е толкова контрастно ще е доста по-добре.
  • #28
    4 rate up comment 6 rate down comment
    до NEV ( преди 8 години )
    ами кво ни облъчваш, купи си без много-много да говориш,Само не забравяй, че капацитета на батериите силно зависи от температурата на околната среда...плюс това, ако искаш да се отопляваш или охлаждаш, нали се сещаш, че тия 350 км. пробег ще спаднат сигурно наполовина
  • #27
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тази предница напомня порше, доста добър ход Тесла!
  • #26
    7 rate up comment 2 rate down comment
    до: Хехе ( преди 8 години )
    Някъде да съм казал, че на някой трябва да му пука. Споделям само информация, че цената не е известна. ОФИЦИАЛНМАТА такава, а не тази, която някой се мъчат да е смятат. Обикновено цените в Европа са толкова неадекватни, че нямат нищо общо с реалните. има коли, които са Х2 спрямо цените в САЩ. Каквито и мита и акцизи и транспортни разходи да сложиш, няма как да е докараш Х2 цената. Да беше само с колите как да е, а то с всичко е така. И горива, и дрехи и обувки и компютри, часовници...
  • #25
    11 rate up comment 2 rate down comment
    до: ... ( преди 8 години )
    Ще си внесея от САЩ, но някой трябва да ти е купи първо, а както се вижда, скоро едва ли ще има тази възможност, предвид многото поръчки.А и другото е, че от САЩ никой не купува и внася нови коли. Не, че не може, а просто далаверата е малка. Най-голяма далавера е да си вземеш кола на 1-2 г. Цената е с около 30% надолу. Или чакаш да излезе нов модел или фейслифт. Тогава падат и с 50% цените
  • #24
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Еми сметни ги сам бе човек 35000 долара плюс 20% ДДС са 42000 долара, мито още 4200 доларастанаха 46200 долара плюс 2000 долара транспорт станаха 48200долара което по днешния глокс е 82904лв. И сега идва голямата секира АКЦИЗ! На коли с над 120 киловата или 163к.с. се плаща по 45 евро на всеки киловат в случая ако приемем че е 400к.с. делено на 1,36 прави 294 киловата по 45евро на киловат са още 13230 долара или 22755лв. Общо става 105659лв. и това ако е база с екстрите и ДДС-то върху тях ставааа