IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla представи най-достъпния си модел

Model 3 струва 35 000 долара, преминава 350 км. с едно зареждане

Tesla представи най-достъпния си модел

Американският производител на електрически коли Tesla представи своя най-достъпен модел. Седанът Model 3 струва 35 000 долара, като ще стъпи официално на пазара през 2017 г.
Tesla представи най-достъпния си модел
Model 3 е четвъртият модел на Tesla. Компанията стартира съществуването си с електрическия Roadster, който вече не се произвежда. В момента в гамата й присъстват три предложения - големият седан Model S, кросовърът Model X и представеният днес компактен седан Model 3.

Новият автомобил ще стъпи на пазара след около година. Въпреки това обаче компанията вече е получила над 115 000 предварителни поръчки, направени за период от по-малко от 24 часа. Припомняме, че в навечерието на премиерата пред шоурумите на Tesla се извиха опашки от нетърпеливи клиенти.
Tesla представи най-достъпния си модел
Що се отнася до дизайна на Model 3, той е силно заимстван от Model S, но залага на елементи и от кросовъра Model X. Салонът изглежда на концептуално ниво, като демонстрира огромен централен дисплей на инфо-развлекателната система и изключително изчистен дизайн. Всъщност единственият прибор на таблото е въпросният тъч екран.

Tesla Model 3 ще се предлага в няколко версии на задвижване, като най-достъпната модификация с цена 35 000 долара има автономен пробег от почти 350 км. Ускорението 0-100 км/час при този модел отнема около 6 секунди, заяви главният изпълнителен директор на компанията Илън Мъск при премиерата на модела, която се състоя в базата на производителя в Калифорния, САЩ.

По-бързите и съответно по-скъпи версии на Model 3 ще имат задвижване към четирите колела. Възможно е за модела да бъде налична и върховата система на Model S, генерираща мощност от 700 к.с.
Tesla представи най-достъпния си модел
Мъск зави още, че новата кола ще покрие с отличие всички караш изпитания, тъй като в стандартното й оборудване ще присъства авангарден автопилот с автономно управление.

Подробна информация за габаритите на Model 3 липсва, но по време на премиерата стана ясно, че в сравнение с конкурентите седанът на Tesla предлага по-голям простор в салона си. Това е постигнато благодарение на компактните батерии, позиционирани под пода на колата.

"Петима възрастни могат да се настанят комфортно в Model 3. Това е практичен автомобил, може да побере дори средно голям сърф", каза Илън Мъск.

За да направи Model 3 дори по-атрактивен за клиентите, Tesla ще утрои броя на станциите си за зареждане с електрически ток. Те се използват напълно безплатно, като такива има както в САЩ, така и Европа.

Очаквайте още новини около модела. "Това само първата част от изненадата. Предстои втората", заяви Мъск при премиерата на Model 3.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #43
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кви гел батерии? Това от Бош ли го чухте? Пак маркетингови глупости от германците.
  • #42
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Немското опушено фенче пак почна да спами под статия за автомобили недостижими за немската инженерна мисъл.
  • #41
    14 rate up comment 1 rate down comment
    ХАха ( преди 8 години )
    "Я-а, новото Galaxy S8 на самсунг са го сложили на таблото. Хитро, може после да си го откачиш и да си го занесеш в къщи, вместо телевизор."Поредния германо-поклонник, престоял по дълго на спирката в подлеза на НДК, надишал се прелестно със дизелови сажди! Ти по-добре коментирай телевизорите на невероаятния ви Мерцедес, те дори и на таблет не приличат!
  • #40
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Меркел не е виновна, че е подложена на натиск от "краварите"..докато има нефт, ще има дизел/бензин." Тесла е американска компания. Как немците да купуват електрички и хибриди, като си затвориха атомните централи тока им не достига, водород няма от къде да добиват, съответно даже и производство на такива машини нямат. Ето една съседна Франция си има ядрени централи, прозвежда си Renault Zoe, Toyota Yaris Hibrid, Peugeot 508 eHDI и други подобни но просто има с какво да ги зареди.
  • #39
    3 rate up comment 3 rate down comment
    браво,а има ли зелен ( преди 8 години )
    Я-а, новото Galaxy S8 на самсунг са го сложили на таблото. Хитро, може после да си го откачиш и да си го занесеш в къщи, вместо телевизор. И няма да ти го дигнат.А като си го заредиш, поселе може да прехвърлиш и на колата, щото батерията му изглежда увеличена.
  • #38
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Хааха ( преди 8 години )
    "ще я опазят околната среда, когато германците пуснат новите гел-батериищото лития е на свършване и после теслите ще са само тЕсли за дялкане ! "Поредния заблуден вурст-фен! Абе момче, те германците още не могат обикновен акумулатор и електромотр да направят (визирам Е-Гоуф) той чака супер технологии от германците! Ми това е, поредния *** фен със замъглен от саждите мозък!
  • #37
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ще я опазят околната среда, когато германците пуснат новите гел-батериищото лития е на свършване и после теслите ще са само тЕсли за дялкане !
  • #36
    5 rate up comment 6 rate down comment
    ХАХА ( преди 8 години )
    ЩЕЛИ да опазват околната среда с "Тесли" ХА ХА ХА
  • #35
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до до заблудените ( преди 8 години )
    добре! всички бусове, камиони, автобуси се движат в ГРАДА защото соевите колбаси и минералната вода трябва да си я купиш от магазина, а там отива с ДИЗЕЛОВИ превозни средства. и ти додиш на работа с ДИЗЕЛОВ автобус БЕГАЙ ,РАЗБИРАЧ...
  • #34
    1 rate up comment 10 rate down comment
    до заблудените ( преди 8 години )
    карам бензинова японска кола на бензин