IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren модернизира SLR

Супер автомобилът на Mercedes-McLaren SLR 722 премина през обстойно модернизиране.

McLaren модернизира SLR
Промяната е направена от McLaren, които са успели да намалят теглото на автомобила с цели 300 кг. Новата версия е наречена 722 GTR, съобщава изданието Carpassion. 


Макар на външен вид автомобила да е почти идентичен на базовия, намаленото тегло се отразява страхотно на динамиката му. Ускорението от място до 100 км/час е точно за 3 секунди или с 0.6 секунди по-бързо от това на базовата версия. Максималната скорост не е променена – 337 км/час. Теглото е намалено след като много метални части са заменени с карбонови. 

Този съвместен модел на Mercedes и McLaren беше пуснат през 2003 г. За съжаление SLR се оказа разочарование според някои купувачи, които очевидно са очаквали автомобил от F1 но са получили относително тежък болид с автоматична трансмисия. Вероятно по тази причина SLR не можа да се превърне в пазарен успех, а сътрудничеството между Mercedes e McLaren бе прекратено и сега всяка от фирмите готви свои наследник на супер автомобила.
0 от 500