IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel търси агрегати за серийния GT

Купето ще получи системата 4х4 на кросовъра Mokka

Opel търси агрегати за серийния GT

Opel ще пусне в серийно производство спорния автомобил GT, показан като концепция на автосалона в Женева в началото на март. В момента инженерите на германския производител обмислят с какви агрегати да бъде оборудван моделът, съобщава Autocar.
Opel търси агрегати за серийния GT
Изборът на експертите на Opel се е спрял на системата за задвижване на четирите колела, използвана от кросовъра Mokka. Тя ще замести задното предаване, с което е оборудван концептът GT. Проблемът обаче е в намирането на подходящо шаси, с каквото концернът GM към момента не разполага.
Opel търси агрегати за серийния GT
Според източника на Autocar, в Opel ще използват модифицирания заден диференциал на Mokka, който ще бъде модернизиран за серийния GT. Търси се и подходяща трансмисия, която да съответства на редовия двигател на купето.
Opel търси агрегати за серийния GT
Концептът Opel GT се задвижва от 3-цилиндров алуминиев мотор с обем 1,0 литър, който развива 145 к.с. и 205 Нм. Агрегатът работи в комбинация с 6-степенна скоростна кутия, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 8 секунди и развиване на максимална скорост от 215 км/ч.

Снимки: Opel
 

Тагове: opel mokka opel gt
0 от 500