IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru разработва ново хибридно купе

Моделът ще бъде със средно разположение на мотора

Subaru разработва ново хибридно купе

Компанията Subaru разработва спортно хибридно купе със средно разположение на двигателя. Това съобщава изданието Car and Drive, което се позовава на свои източници.
Subaru разработва ново хибридно купе
Тестовете на прототип на модела, който е изграден на модернизираната платформа на купето BRZ (на снимката), вече се провеждат на изпитателния полигон на Subaru в Тотиги, Япония. Автомобилът е оборудван с бензинов „боксер”, който задвижва задните колела, и два електромотора, поставени на предната ос.

Според представител на Subaru, тестовата машина е „най-съвършенният автомобил със система за задвижване на четирите колела в цялата история на марката”. Купето е оборудвано със система за разпределение на тягата между предните колела, която е идентична с тази на второто поколение на суперколата Acura NSX.

Очакванията са концептуалната версия на модела да бъде представена на някое от големите изложения през 2017 г. В ръководството на Subaru смятат да изчакат реакциите на публиката и след това да решат какви за перспективите през модела.

Ако все пак бъде дадена „зелена светлина” на серийна версия на машината, тя ще бъде построена на новото модулно шаси на Subaru, което ще дебютира тази година при модела Impreza. Хибридният агрегат, в чиято основа ще бъде 1,6-литров турбомотор, ще има мощност от около 330 к.с.

Снимка: Subaru

Тагове: subaru brz
0 от 500
  • #10
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Auto ( преди 8 години )
    "Двигателите на Субару са предимно боксери. По патент на боксерите на Ситроен и Пежо от 70-те и 80-те години. Сложи платформи от Фиат и ето ти Субару."В голяма заблуда си, да не казвам направо си за *** изказвания на годината! Платформите от Фиат се ползват от ВАГ групата, а боксерни двигатели по патент на Ситроен и Пежо ползват БМВ за моторите си, Р- серия ако се не лъжа. На Субару всичко си е тяхно, за това имат 3 титли във ВРЦ шампионата до сега, повече дори от прехваленото Алди Клатро
  • #9
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    МОЖЕ И ДА ВЛЯЗАТ В ЧАС.
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Japanese Guy ( преди 8 години )
    Infoto e dobavka za pitashtiya uchenik
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Japanese Guy ( преди 8 години )
    Boxer engine gi narichat predimno v Europe.Tay kato butalata sa razpolozheni protivopolozhno i napodobyavat boksirashti se edna sreshtu druga boksovi rukavitzi , dvigatelyat e poluchil tozi "pryakor".V USA se izpolzva terminat Flat Engine ,a v Japan SUIHEI TAIKOU ENGIN(dvigatel s horizontalno protivopolozhno razpolozheni tzilindri )
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    Много често срещам изказване "спортни коли", а всъщност в повечето случай се говори за GT, спортен автомобил е съвсем друго нещо.Много хора се надяваха да видят BRZ 4Х4, но това ще е много по-добро !
  • #5
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Двигателите на Субару са предимно боксери. По патент на боксерите на Ситроен и Пежо от 70-те и 80-те години. Сложи платформи от Фиат и ето ти Субару.
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Когато става въпрос за спорни коли само БМВ и Субару признавам. Сигурен съм че ще направят нещо добро дано е на разумна цена.
  • #3
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Боксер е двигател при който цилиндрите са разположени едни срещу други, в една равнина.Означават се, като Н-4 или Н-6, съответно четирицилиндров или шестцилиндров. Двигателите на Субару са предимно боксери.Срещат се при Порше и Алфа.
  • #2
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да, това е последното хибридно купе на Фиат, което Субару ползва.
  • #1
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Голяма лудница ще бъде тази кола, ако характеристиките са верни и е изкарат със същите.Просто лудница.330 к.с. с тегло 1200 кг., задвижване на 4-те колела, въртящ момент от 0 об/мин, моментално развъртане на боксеровия двигател, перфектно разпределение на теглото между двете оси, уникално нисък център на тежесттта и т.н.Колата ще бъде изключителна!