IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota C-HR - първият хибрид в сегмента

Компактният кросовър разполага и с конвенционални двигатели

Toyota C-HR - първият хибрид в сегмента

Японската компания Toyota, която се спряга за създател на първия кросовър, най-накрая се включи и в компактния сегмент на тези автомобили. Моделът й носи името C-HR и разполага с пълноценно хибридно задвижване.
Toyota C-HR - първият хибрид в сегмента
Снимка: Ройтерс

Сегментът на компактните кросовъри е силно конкурентен, като в него властват Nissan Juke и Renault Captur. За да изпъкне моделът на Toyota залага на нещо уникално, което никой друг подобен модел не предлага - хибриден мотор.

Агрегатът е зает от новото поколение Prius, като развива обща мощност от 122 к.с. Подробна информация липсва, но на борда на Prius системата съчетава 1,8-литров бензинов двигател с мощност 97 к.с. и 142 Нм въртящ момент, и електромотор, развиващ 73 к.с. Средното потребление на гориво е под 4,5 л/100 км, нивата вредни емисии на СО2 - 90 гр/км.

На някои пазари хибридът Prius ще бъде наличен с технологията E-Four, представляваща задвижване към четирите колела. Към момента обаче не е ясно дали тази опция ще бъде налична и за C-HR.

Все пак  е официално обявено, че 4х4 задвижване ще има при конвенционалните мотори на кросовъра. Сред тях присъства 1,2-литровият турбо мотор, който дебютира при Auris. Агрегатът развива 115 к.с. и може да бъде съчетан с ръчна или CVT трансмисии. Очаква се също така дизелова опция, като някои пазари (най-вероятно извън Европа) ще бъде наличен и 2,0-литров атмосферен двигател.

Що се отнася до дизайна, на този етап интериорът остава загадка. Той обаче най-вероятно е изпълнен в унисон с екстериора, който демонстрира разчупени форми и младежки вид. Toyota C-HR ще се предлага единствено във версия с 5 врати.

Както вече съобщихме, автомобилът е базиран на платформата TNGA, която дебютира с новото поколение Prius. Производството му ще се осъществява в Турция, докато моторите ще се доставят от завода на Toyota в Уелс. Продажбите в Европа стартират по-късно тази година.

Тагове: toyota c-hr
0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За пореден път Тойота задават стандартите. Очаквайте съвсем скоро другите да започнат да копират, това произведение на изкуството съчетано с безупречна техника от най-висока класа с пословична здравина.
  • #11
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ако излезе в този вид C-HR ще избие рибата. Много свежо излъчване, модерен дизайн и уникална визия. Сравнение със скучните и банални немски еднодневки, изобщо не може да има. За качество, характеристики, икономичност и надеждност пък въобще.Тойота за пореден път задава стандартите в света на автомобилите. Не случайно са 1 и няма кой да ги мръдне от там.А най-хубавото е, че ще има и хибриден вариант. Просто чудесно. Очаквам с нетърпение премиерата!
  • #10
    11 rate up comment 2 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Audito e grozno, ednakvo i staromodno. Toyota pravi po-moderni koli,a tozi SUV e nai-krasivoto ne samo v klasa si,ami i v po-gornite klasove.
  • #9
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ама Ауди е по хубаво. Супер елегантно, страхотен силует. И е много скъпо, пред блока има едно, еееее трепач е, кърти, кърти.
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Ценител ( преди 8 години )
    В японска фирма (Тойота) дизайнера го уволняват ако в предложения модел шефът за 3 минути не открие поне 10 разлики.В немска фирма дизайнера го уволняват, ако шефа му за 10 минути открие повече от 3 разлики.
  • #7
    22 rate up comment 3 rate down comment
    до: До doc ( преди 8 години )
    Само иdiотите плюят по Тойота и се радват на ФАГ!ти си живото доказателство ФАГонетко!
  • #6
    3 rate up comment 19 rate down comment
    До doc ( преди 8 години )
    Само иdiотите се радват на Тойота!
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Тати каза,че ще ми купи Тойота ама ми миришат краката
  • #4
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Брикет!
  • #3
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    това прилича на близка среща на плъх с гумите на туарег !