IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW 7-Series засрамва M5

Флагманът M760Li xDrive прави 100 км/час за 3,7 сек

Новото BMW 7-Series засрамва M5

BMW е от компаниите, които умеят да смайват публиката. В този случай това направи новата версия на флагмана 7-Series. Тя носи обозначението M760Li xDrive и демонстрира динамика, която засрамва дори върховия спортист BMW M5.
Новото BMW 7-Series засрамва M5
Автомобилът се задвижва от конструиран от BMW M GmbH агрегат. Той е V12 с M Performance TwinPower Turbo и има обем от 6,6 литра. Показателите му са 600 к.с. и 800 Нм., като се предават към пътя посредством специално подготвена 8-степенна автоматична трансмисия и система xDrive, настроена да дава превес на задните колела.

Дори по-впечатляваща е динамиката на лимузината. Тя спринтира от място до 100 км/час за нищожните 3,7 секунди. За сравнение суперспортният М5 с 560 к.с. прави същото за 4,3 сек.
Новото BMW 7-Series засрамва M5
Максималната скорост на BMW M760Li xDrive е електронно ограничена на 250 км/час, но при поръчка на пакет M Driver’s Package показателят скача до 305 км/час.

Що се отнася до потреблението, то е повече от прилично за подобен автомобил. Ако може да се вярва на официалните данни, средният разход е 12,6 л/100 км, а вредните емисии СО2 - 294 гр/км.
Новото BMW 7-Series засрамва M5
В Женева BMW представя още една версия на M760Li xDrive. Тя носи обозначението V12 Excellence и предлага по-изискан екстериор. Той се отличава с наличието на повече хромирани детайли, различни джанти, променена решетка на радиатора и др.

Също толкова бърза версия на BMW 7-Series е подготвила за изложението и компанията Alpina. Моделът й се нарича B7 xDrive, разполага с 4,4-литров V8 би-турбо двигател с 600 к.с. и е способен на спринт от 0 до 100 км/час за 3,7 сек.

Снимки: Geneva International Motor Show

0 от 500
  • #3
    24 rate up comment 9 rate down comment
    до 1 ( преди 8 години )
    Абе ***, ти такава кола ще видиш на живо след 20 години, когато някоя селска мутра реши да се прави на велик щофер. Ама иначе всички знаете как вози колата и всички знаете какви технологии има в нея, че се изказвате компетентно. Форумни мишоци. Карайте си каруцарските Тойоти и им се възхищавайте на здравината.
  • #2
    41 rate up comment 2 rate down comment
    чичо Скрудж ( преди 8 години )
    Ти си се качвал и знаеш?! Абе тука сте всички милионери...сигурен съм вече!
  • #1
    5 rate up comment 45 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тези май ни взеха за балъци. То бива лъжи ама тези удариха всички в земята