IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново спортно купе на Mercedes ще напомня за 300 SL

Mercedes-Benz, AMG и HWA разработват нов спортен автомобил, като вече доста прототипи бяха засечени по време на тестове, както на пистата Нюрбургринг така и в Долината на смъртта в Америка.

Ново спортно купе на Mercedes ще напомня за 300 SL
Сега ви представяме нови компютърни образи на бъдещия автомобил, спортно купе с врати тип "крила на чайка”. Той ще бъде произвеждан на скъсената платформа на SL и се определя като „духовен” наследник на култовия автомобил Mercedes-Benz 300 SL. 


Засега има информации, макар и неофициални, че този модел ще се появи в продажба през 2010 г. Колата ще бъде с подобрена версия на ръчно произведения в AMG двигател V8  с обем 6.2 литра, като максималната му мощност ще надхвърля 600 к.с. Плановете на Mercedes и AMG са да бъдат продавани годишно по около 3 до 5 хиляди броя от този супер автомобил. 


Макар вратите тип "крила на чайка” да са много близки по стил до оригиналния автомобил 300 SL, произвеждан през 50-те години на миналия век, новото спортно купе ще носи всичко най-добро създадено от Mercedes през последните години, и като технология, и като дизайн. В този смисъл автомобилът въобще няма да бъде ретро, което се вижда и от компютърните образи.
0 от 500