IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Волфсбург залага на зелено

Volkswagen постъпва както направи и Mercedes-Benz, ще предложи хибридни версии на всеки свой бъдещ модел.

Волфсбург залага на зелено
Наред с хибридните версии, VW планира и разширяване на серията ултра-ефективни дизелови двигатели BlueMotion, като не е изключено да се стигне до предлагане на тези дизелови двигатели също с всеки от бъдещите модели на фирмата. 

Нещо повече, екологичното развитие на фирмата от Волфкбург предвижда и появата на изцяло електрически автомобил на базата на наскоро показаната концепция на мини автомобила Up ! 

Всички тези новини съобщава шефът на VW по развитието на производството Улрих Хакенберг (Ulrich Hackenberg), който дава интервю за немското списание Automobilwoche. Според Хакенберг, новата мини кола на VW с разположен отзад двигател ще влезе в серийно производство през 2011 г. и също ще има хибридни версии. 


По отношение на моделите с дизеловите двигатели BlueMotion, Хакенберг заявявя, че следващият модел, който ще получи от този тип двигатели ще бъде новият SUV Tiguan (на снимката), а след него това ще стане и с кабриолета Eos.
0 от 500