IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци създадоха „книжни” акумулатори

В един американски политехнически институт е разработен нов революционен тип акумулаторна батерия, която на външен вид прилича на обикновена хартия.

Американци създадоха „книжни” акумулатори
Според информация на CNN, такива еластични и изключително тънки акумулатори са създадени на 90% на базата на обикновена целулоза. В нея се вплитат въглеродни нанотръбички, които придават черния цвят на батериите. 


Според изследователите, тяхната разработка ще бъде използвана масово при хибридните автомобили към 2020 г. 

Този тип акумулатори ще продължат да изпълняват своята функция дори ако ги сгънат или разрежат. Мощността им лесно ще се увеличава просто като се съберат няколко такива батерии заедно. 

Тези батерии практически не могат да замръзнат, защото не съдържат вода и могат да работят нормално в диапазон от минус 73 до плюс 148 градуса по Целзий. 

Създателите на тези батерии твърдят, че те не са токсични и нямат никакво вредно въздействие върху природата или човека. 

Наред с това тяхната стойност е изключително ниска в сравнение със считаните за най-перспективни днес литиево – йонни батерии.
0 от 500