IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрият всъдеход в света е руски?

Не го казваме ние, а американците от Jalopnik

Кой е най-добрият всъдеход в света? Това е въпрос, който мнозина си дават и на който се опитва да отговори популярното издание Jalopnik. Според американските колеги това е руският всъдеход Sherp, чието производство стартира през 2015 година.
  
   
Най-добрият всъдеход в света е руски?


Машината е разработена от Александър Гарагашян от компанията Sherp, базирана в Санкт Петербург. Всъдеходът е оценен на 3,85 млн. рубли, или около 45 000 евро. Превозното средство е оборудвано със специално създадени гуми с ниско налягане, както и със специални спирачна система и система за окачване на колелата. Всъдеходът е проектиран така, че двигателят му да бъде захранван непрекъснато с гориво дори при продължително движение по сериозни наклони или по вода.

Главната особеност на машината е специално окачване, което е собствено изобретение на Гарагашян. Всички гуми са свързани с въздушни канали с променливо сечение, което може да се регулира. При преминаване на препятствие налягането в гумите се разпределя поравно към всички колела, като им позволява сериозно деформиране.

Sherp се задвижва от 1,5-литров дизелов двигател, производство на японската фирма Kubota. Той развива мощност от 44 к.с., като работи в комбинация с 5-степенна скоростна кутия, дело на компанията Sachs. Максималната скорост е 45 км/ч, а във вода – 6 км/ч. Обявеният разход на гориво е около 3 литра на час.

Клиренсът на всъдехода е 600 мм, а товароподемността му достига 1000 кг. Самата машини тежи 1300 кг. Резервоарът побира 58 литра гориво, но могат да се поставят още два допълнителни резервоара с по 50 литра. Като опции при Sherp се предлагат допълнителни 90-ватови фарове, 60-амперов генератор, печка и прципеп за теглене.


Снимки и видео: Sherp

0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 34 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Sherp се задвижва от 1,5-литров дизелов двигател, производство на японската фирма Kubota. Той развива мощност от 44 к.с., като работи в комбинация с 5-степенна скоростна кутия, дело на компанията Sachs.Поредната руска машина без аналог в мире, в която почти нищо не е руско.45000евро? :-)