IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрият всъдеход в света е руски?

Не го казваме ние, а американците от Jalopnik

Кой е най-добрият всъдеход в света? Това е въпрос, който мнозина си дават и на който се опитва да отговори популярното издание Jalopnik. Според американските колеги това е руският всъдеход Sherp, чието производство стартира през 2015 година.
  
   
Най-добрият всъдеход в света е руски?


Машината е разработена от Александър Гарагашян от компанията Sherp, базирана в Санкт Петербург. Всъдеходът е оценен на 3,85 млн. рубли, или около 45 000 евро. Превозното средство е оборудвано със специално създадени гуми с ниско налягане, както и със специални спирачна система и система за окачване на колелата. Всъдеходът е проектиран така, че двигателят му да бъде захранван непрекъснато с гориво дори при продължително движение по сериозни наклони или по вода.

Главната особеност на машината е специално окачване, което е собствено изобретение на Гарагашян. Всички гуми са свързани с въздушни канали с променливо сечение, което може да се регулира. При преминаване на препятствие налягането в гумите се разпределя поравно към всички колела, като им позволява сериозно деформиране.

Sherp се задвижва от 1,5-литров дизелов двигател, производство на японската фирма Kubota. Той развива мощност от 44 к.с., като работи в комбинация с 5-степенна скоростна кутия, дело на компанията Sachs. Максималната скорост е 45 км/ч, а във вода – 6 км/ч. Обявеният разход на гориво е около 3 литра на час.

Клиренсът на всъдехода е 600 мм, а товароподемността му достига 1000 кг. Самата машини тежи 1300 кг. Резервоарът побира 58 литра гориво, но могат да се поставят още два допълнителни резервоара с по 50 литра. Като опции при Sherp се предлагат допълнителни 90-ватови фарове, 60-амперов генератор, печка и прципеп за теглене.


Снимки и видео: Sherp

0 от 500
  • #21
    13 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Добър е, ама нещо му липсва .. сега да го огледам по-добре ... ааааа, липсва оръдието отгоре ... щом е руски, пък и е вседеход
  • #20
    18 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Точно тук хора на Болен Сидеров не очаквах да видя да превъзнасят Русия
  • #19
    16 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    я виж тииии - азиатски алкохолик влязъл в БГ сайт да говори за баба ми и дядо ми?!?! ей - *** руски - я ходи си е*и бабата в тундрата и еко обичаш недей да влизаш в български сайтове!!!!!
  • #18
    17 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Благодарен съм им, но съм и благодарен, че ако не са били западните сили сега щяхме да сме руснаци (пак доста по-добре от турци, но отново не българи)
  • #17
    19 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да спасили са ни спор няма но да не мислиш че от добро сърце са дошли. Дошли са за контрол на черно море а Турция им е пречела много.
  • #16
    12 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    хахахахаха - алкохолика взел един японски трактор, сложил му еди големи гуми и вече бил "признат от американците" хахахахахаха!!!!
  • #15
    38 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Руснаците направили най-добрия всъдеход в света признат дори от американците, а форумната copocoидна куха ллейка си лае и плюе по всичко руско. Болестно състояние е това...
  • #14
    16 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    кой спаси сърбите, гърците, черногорците, хърватите, румънците и всички останали народи от османската империя? що само българите трябва да сме благодарни на алкохолиците - аре ходи при майка си - тва е сайт за коли - нема да намериш подходящ материал за обработка!!!
  • #13
    38 rate up comment 11 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    Ако искал да правел бизнес, да бяга?Абе човек, ти снимката не я ли виждаш? Човека го е направил! Има го, работи! Защо му е да бяга? С това животно в тайгата знаеш ли каква работа ще можеш да вършиш? То е измислено точно за там!Не може ли от толкова много жители на Русия да има и кадърни? По тази логика и в България не трябва да има кадърни хора.Пишете си, колкото да не заспите... така ми се струва!
  • #12
    35 rate up comment 17 rate down comment
    ВаЗко ( преди 8 години )
    Ае приятел, ти наред ли си ? Кво да напрая, че са добри в нещо, кво?Да отричам ли.Еми да, техните джипове и военни техники са най-добрите.Ти да не би да не си заблуден с твойте Кии мии и разни други паркетни лъвове ???Като мразите русия и хоп всичко да клеветите..Аман от разбирачи само да можеше да се докоснете до нещо руско, ама...