IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новия Citroen C5 ще бъде показан официално следващия месец

Automedia.bg вече представи как ще изглежда новият Citroen C5 като показа концепцията C5 Airscape (на снимката).

Новия Citroen C5 ще бъде показан официално следващия месец


Премиерата на тази концепция беше миналата седмица на изложението във Франкфурт. От Citroen потвърдиха, че още следващия месец ще са известни всички детайли от серийната версия, която няма много да се различава от концепцията. 

На 18 октомври Citroen ще има пресконференция за новия модел, а серийната версия ще бъде показана на широката публика най-вероятно на изложението през януари в Брюксел. Там ще бъде показан и новия комби вариант на този автомобил. 

Сегашното поколение на С5 е в производство от 2000 г. и макар да мина през обстоен фейслифт, застаряването вече личи. Платформата е поостаряла също. Сега новото поколение е с амбиции да се конкурира с главните си съперници Volkswagen Passat, Renault Laguna, Ford Mondeo. 

Новият С5 ще бъде произвеждан на платформата на луксозния седан С6, което ще даде много нови възможности на автомобила. Засега не е ясно дали новият автомобил ще има характерното дълги години за Citroen хидро-пневматично окачване или ще бъде със система за въздушно окачване. С5 вероятно ще бъде оборудван и със системата за контрол на движещата сила и stop-start технология на двигателя. 

Концепцията Airscape е показателна и за бъдещата кабрио версия базирана на новия C5. Все още няма решение дали ще се произвежда кабриолет на базата на С5, но за да повиши продажбите, най-вероятно Citroen ще разширява своя моделен ред.
0 от 500