IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA ще произвежда все повече екологични автомобили

Blue Lion и Airdream – това ще бъдат наименованията на „зелените” автомобили на Peugeot и Citroën.

PSA ще произвежда все повече екологични автомобили
Това наименование прибавено към името на модела ще показва, че вредните емисии са възможно най-малко, разходът е най-нисък и природата е защитена максимално. 


Според вътрешните правила на концерна PSA, за да получи наименованието Blue Lion или Airdream, автомобилът трябва да има максимални вредни емисии CO2 до 130 г на един км. в случай че за гориво се използва класически бензин, 95% от частите на автомобила да могат да се рециклират и автомобилът да е произведен в завод функциониращ по нормите ISO 14001 (спецификация на изискванията за опазване на околната среда). 

Автомобилите с дизелови двигатели ще получат екологичните названия ако произвеждат до 158 г/км CO2, но в същото време има и филтър за твърди частици и да използват дизелово гориво с 30% био-добавка. Наименованието Blue Lion и Airdream ще се дава и на фабрично приготвяните в PSA автомобили работещи с природен газ или тези способни да използван и био-гориво E85, както и на хибридните версии. 


Сега Peugeot има 30 модела, които отговарят на тези изисквания, а Citroën 26 модела. Половината от продадените автомобили с марката Peugeot в първата половина на 2007 (276 000 автомобила) имат вредни емисии от CO2 до 140 г/км, а 28% от тях влизат в границата от 120 г/км CO2.
0 от 500