IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците готвят Roewe за Европа

Китайското участие във Франкфурт беше по-скоро скандално отколкото достатъчно представително, но става все по-ясно, че те наистина готвят настъпление към европейските пазари.

Китайците готвят Roewe за Европа
За това говорят и най-новите неофициални снимки на Roewe 450 по време на тестове. Макар през последните месеци да няма много информации около наследника на британския Rover, това не значи, че китайските собственици на техническия потенциал на бившата британска фирма ще го оставят неизползван. 


China Automotive Industry Corporation (SAIC) от Шанхай сериозно продължава подготовката за серийно производство на новия седан, който да наследи Rover и да бъде привлекателен дори за купувачите в Европа. 

Засега производствения капацитет на SAIC е малък, но именно производствената технология закупена от Rover би могла да помогне за начало на производството на китайския вариант Roewe 450. В момента автомобилът преминава през редица тестове, като целта е завършена версия на този модел да бъде показана на автомобилното изложение в Шанхай през следващата година. 

Именно под марката Roewe ще бъдат създадени наследниците на Rover 25 и 75. Китайците не са закупили правата за Rover 45 поради доста остарялата му конструкция.
0 от 500