IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Superb е Кола на годината на България 2016

Volvo XC90, VW Multivan, Mini Clubman, Renault Zoe и BMW 7-Series са победителите в останалите категории

Skoda Superb е Кола на годината на България 2016

Флагманът на Skoda - Superb, е новият носител на престижното отличие Кола на годината на България, връчвано ежегодно от Прес Авто Клуб България. Церемонията по връчването на наградите се състоя снощи в галерия "Квадрат 500" в София.
Skoda Superb е Кола на годината на България 2016
С новия приз чешката марка Skoda става победител в конкурса за трети пореден път, след като наградите за 2014 и 2015 година получиха съответно Octavia и Fabia.

На второто място през тази година, със само 3,5 точки по-нисък бал - 136,5 т., се нареди Opel Astra, следвана от Ford Mondeo (111 т.), Audi A4 (89,5 т.) и Honda HR-V (63 т.).

В категорията 4х4 победител стана Volvo XC90 (131,5 т.), надделявайки над останалите номинирани - Audi Q7 (116,5 т.), Renault Kadjar (112,5 т.), BMW X1 (107,5 т.) и Hyundai Tucson (72 т.).
Skoda Superb е Кола на годината на България 2016
Наградата Ван на годината в България 2016 отиде при VW Multivan (119,5 т.), който бе поставен в една категория с Ford S-Max (114,5 т.), VW Caddy (86,5 т.), Renault Traffic (85,5 т) и Opel Vivaro (76 т.).
Skoda Superb е Кола на годината на България 2016
За най-добър градски автомобил журналистите от Прес Авто Клуб България избраха Mini Clubman (159 т.), който се наложи над Mazda2 (143 т.) и Hyundai i20 (130 т.).
Skoda Superb е Кола на годината на България 2016
Екологичен автомобил на годината в България 2016 е електрическият Renault Zoe (148,5 т.), който се съревноваваше с Kia Soul EV (144 т.) и Volkswagen Caddy CNG (139,5 т.).
Skoda Superb е Кола на годината на България 2016
При премиум автомобилите наградата получи BMW 7-Series (176 т.). В тази категория номинирани бяха Audi Q7 (128,5 т.) и Volvo XC90 127,5 т.).
Skoda Superb е Кола на годината на България 2016
Прес Авто Клуб България, част от който са и редакторите на Automedia.bg, отличи със специална награда Христо Стоилов - създателя на писта "Дракон", заради неуморния труд и инвестиции в единственото българско съоръжение за автомобилен спорт.

Основният партньор на конкурса “Кола на годината” през тази година е ЗАД “Армеец”, като конкурсът се проведе с подкрепата на “Уникредит", Poxipol и Glenfiddich.

В предишното издание на "Кола на годината" победител стана Skoda Fabia. В категорията "4х4" надделя Nissan X-Trail, а при вановете първото място бе за Ford Courier. За "луксозен автомобил" бе избран Audi A7, а за ЕКО-автомобил - Volkswagen Golf TGI.

Снимки: Automedia.bg / производителите

0 от 500
  • #32
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Who Cares ( преди 8 години )
    Superb-a vsyhtnost KIA li e ili samo Pasat?
  • #31
    5 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    Честита категория "скандал на годината"!
  • #30
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    С в коя категория шкода е по-силна от Мондеото, аз пък да те попитам? Изключваме обема. Там шкодата наистина е, като селски обор. Кажи в нещо друго да е по-добра! Сравнявай данните на двете и ела пак да си говорим!Между другото и без да ги сравнява човек, който има поне малко акъл би предпочел Мондеото поради факта, че няма да има нужда да ползва скапаната техника на концерна ВАГ, която е доказано калпава.
  • #29
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хайде да сравняваме с мондеото щом искате - покажете но КОНКРЕТНО в коя категория Skoda е по слаба от Mondeo????
  • #28
    5 rate up comment 5 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Тези *** са корумпирани като М. Платини!Каквато държавата, такива "победителите"!
  • #27
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Абе ( преди 8 години )
    къде са Анадолските Трошльота?
  • #26
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    При най-високо оборудване на Шкодата с цени от около 5 % повече от мондеото екстри, като подгряване на седалката са още в графа "предложени" и трябва да се заплатят отделно. Какво да говорим повече?По-висока цена, по-ниска мощност на двигателя, по-малко системи за сигурност, по-малко екстри и по-гадна гаранция да не кажа никаква? Ако почнем да сравняваме и с автомобили, които не са класацията там ще стане страшно....
  • #25
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тези класации не ви ли стана ясно как се печелят!Ако на някой не му е ясно да чете за скандалите с подкупите на ВАг, за нагласените класации, за скандала с АДАК, където резултатите от гласуването бяха надвишени десетки пъти и да се сети как става номера.Не случайно Тойота и др. японски марки, изобщо не участват в подобни измислени неща, където нещата са предварително ясни.Само факта, че журналисти избират и гласуват е ясен за какво става на въпрос...
  • #24
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да не говорим, че гаранцията на Форда е 5 години без ограничение в пробега, а на Шкодата трябва да си доплатиш ако искаш да имаш 5 годишна гаранция и то до 100 000 км. А и знаем, че ВАГ не отстранява нищо безплатно, но за това пък иска майка си и баща си за части.Единствената версия, която е по-мощна от мондеото е върховия им 2.0 тси, но там цената за базово оборудване с тоя двигател скача до 10 % над най-високото оборудване на Мондеото. Пълен смях е тая шкода, много пари за *** на ВАГ.
  • #23
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Мондеото има по-мощни двигатели и от двата вида. Има по-добри двигатели ( отговарящи на нормните на ЕС и без доказани дефекти ). Има дори хибридна версия в България, докато шкода за такива технологии не са и мечтали. От шкода ги е срам да пуснат стандартното оборудване какво включва и за това им пише следното само " Изключително богато предложение за системи за сигурност и асистенция" ПРЕДЛОЖЕНИЕ>?!? Форда има повече от достатъчно системи за сигурност и екстри към базовия пакет, а шкодата НЕ.