IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещото BMW Z5 ще струва 35 000 евро

Премиерата на автомобила е насрочена за 2017 г.

Бъдещото BMW Z5 ще струва 35 000 евро

Нови подробности за съвместния проект на Toyota и BMW за направата на спортни автомобили публикува германското издание AutoBild, което се позовава на свои източници.
Бъдещото BMW Z5 ще струва 35 000 евро
Снимка: AutoBild.tv

Очакванията са на пазара да излязат два модела на обща платформа, но с различни двигатели. Германският – BMW Z5, ще бъде с хибридно задвижване, като в основата на агрегата ще бъде 2,0-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра. Моделът ще бъде готов през 2017 г., като е известна дори цената му – 35 000 евро, твърди изданието.

Ясни са и някои от габаритите на германския автомобил – дължина от 4500 мм и височина 1340 мм. Разстоянието между двете оси няма да надминава 2500 мм. Каросерията на Z5 ще бъде направена предимно от въглеродни нишки. Същият подход BMW използва и при екомоделите си i3 и i8.

В съвместния проект с Toyota инженерите на BMW отговарят за интериора и екстериора на автомобила, който ще бъде в стила на концепта ConnectedDrive Vision. За японските експерти остава техническото оборудване на двете возила. Очаква се Toyota да предложи своето под марката Lexus, но не е изключено машината да се превърне в приемник на модела Supra.

Тагове: toyota supra bmw z5
0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хм, тази цена силно ме съмнява за БМВ и то Z5. Единствен вариант да е толкова евтино е всичко в него да е японско,само ламарините немски. Японците са царе да правят върховно качество на ниска цена. Ако Тойота са си свършили добре работата в което не се съмнявам, баварката не само ще е евтина, но и много здрава и икономична. Немец пипал ли и карантиите, колата няма да е бъде.
  • #7
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    Супер ход! И двете фирми ще си покрият необходимите изисквания в местата, които им куцат! Лексуса и БМВ-то ще са номер едно в класа си. Искам на всичките хейтър да им видя физиономиите, когато видят моделите на живо. Едните се продали, другите се продали...Пичове, ако някой от Вас може да предлага дори една скоба за някой от автомобилите, това правили марката лоша, защото скобата е българска? Едва ли!
  • #6
    11 rate up comment 11 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Toyotka u4astvali zna4i 6te se otvariat airbeci,6te padat kop4eta i pedali.A spira4ki niama da ima.Ne merci
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Предните статии казваха точно обратното :)А предвид че двигателя ще си е на БМВ въпроса е само хибридната установка чия разработка ще е
  • #4
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И в Алфа нямат такъв червен цвят, цвета и дизайна е супер на това бмв ,браво
  • #3
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Като за БМВ , добре изглежда , чак да не очакваш!
  • #2
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Без пари като за такава кола.
  • #1
    24 rate up comment 16 rate down comment
    222 ( преди 8 години )
    Японците отговарят за техническото оборудване. Какво повече да говорим, БМВ знаят къде да се залепят.