IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещото BMW Z5 ще струва 35 000 евро

Премиерата на автомобила е насрочена за 2017 г.

Бъдещото BMW Z5 ще струва 35 000 евро

Нови подробности за съвместния проект на Toyota и BMW за направата на спортни автомобили публикува германското издание AutoBild, което се позовава на свои източници.
Бъдещото BMW Z5 ще струва 35 000 евро
Снимка: AutoBild.tv

Очакванията са на пазара да излязат два модела на обща платформа, но с различни двигатели. Германският – BMW Z5, ще бъде с хибридно задвижване, като в основата на агрегата ще бъде 2,0-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра. Моделът ще бъде готов през 2017 г., като е известна дори цената му – 35 000 евро, твърди изданието.

Ясни са и някои от габаритите на германския автомобил – дължина от 4500 мм и височина 1340 мм. Разстоянието между двете оси няма да надминава 2500 мм. Каросерията на Z5 ще бъде направена предимно от въглеродни нишки. Същият подход BMW използва и при екомоделите си i3 и i8.

В съвместния проект с Toyota инженерите на BMW отговарят за интериора и екстериора на автомобила, който ще бъде в стила на концепта ConnectedDrive Vision. За японските експерти остава техническото оборудване на двете возила. Очаква се Toyota да предложи своето под марката Lexus, но не е изключено машината да се превърне в приемник на модела Supra.

Тагове: toyota supra bmw z5
0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 8 години )
    Интересно как едните и другите фенове четете, информацията от статията :)) Феновете на бмв не отчитат хибридното задвижване, а другите все едо не са прочели за шасито, все едно тойота ще си налепят панелите направо върху електромоторите хахаха. А тоа с каската няма какво да го броим за адекватник...обречен е...
  • #17
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Браво на Тойота!Немците да лепят само емблемите! Друго не им остава.
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Тошко ( преди 8 години )
    Хахахахахахах...това като тая Тесла за 35 000 $ дето трябваше вече да е на пазара ли ще е? Или 35 000 евро ще е само плаката с това BMW?
  • #15
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    За тези на които още не им е станало ясно, ето го оригинала:http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/201201/2012-lexus-lf-lc-7_1600x0w.jpg
  • #14
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "но немското качество е нещо което все още е далечно за японц"Ха-ха, нима? И това при положение че от 5000-те най-стари компании в света, 3500 са японски и повечето са в занаятчийския бизнес??? Май някой много сериозно ти е промил мозъка с пропагандни партенки.
  • #13
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "Усещал ли си разликата в матерялите които ползват двете марки?"Да, дакота кожата на БМВ е като балатум в сравнение с тази в Лексус. В личния ми Лексус *** са алуминиеви, волана - кожен, тапицерията на вратите - алкантара. В аналогичното БМВ всичките тези неща са гумени. Смешно е въобще да говорим за сравнение.
  • #12
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Хаха, доста си забавен, ще мине доста време сокато Лексус направят толкова хармоничен дизайн. Разбира се има си и пътници за "райс рокетите", но ми е чудно ти не-форумен запалянко качвал ли си се в Лексус? Усещал ли си разликата в матерялите които ползват двете марки?Знаеш ли как и кога Лексус въобще пое въздух? Знаеш ли че в началото въобще не са можеха да отлепят докато не си вдигнали цените. Всички сме част от маркетинговите игри, но немското качество е нещо което все още е далечно за японц
  • #11
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "въпроса е само хибридната установка чия разработка ще е"Ха-ха-ха! Що за въпрос пък е това? На абсолютните лидери при хибридите, разбира се - Тойота.
  • #10
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Хех, немските копировачи взели снимка на Lexus LF-LC, поразцъкали на фотошопа и се получило.. хубаво БМВ. Но най ме кефят форумните вагонетки дето като видят оригинала ще се скъсат да обясняват колко бил "грозен", но щом е немското менте, значи е "супер".
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Браво за дизайна, дано всичките модели на БМВ се развият в тази насока. Новата X5 и X6 са доста по-грозни от старите. Някой споделя ли мнението ще изглеждат леко китайски и пластмасови (както и X4)?