IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti Chiron ще се предлага и като "тарга"

Новата модификация e част от общия тираж на модела от 500 бройки

Bugatti Chiron ще се предлага и като

Хиперколата Chiron, с която Bugatti ще замени разпродадения напълно Veyron, ще се появи и във версия "тарга". Това съобщава холандското издание De Telegraaf като се позовава на свои източници.
Bugatti Chiron ще се предлага и като
По този начин конструкцията на новия открит модел ще се отличава от тази на роудстъра Veyron. Новата модификация ще излезе на пазара около 2 години след купето Chiron, чиято премиера е насрочена за пролетта на 2016 г. Други подробности за автомобила не се съобщават, но се очаква технически той да не се различава от купето.

Бъдещото Bugatti Chiron е кръстено на пилота Луи Широн, като на външен вид то до голяма степен ще напомня концептуалния модел Bugatti Vision Gran Turismo. Купето ще получи карбонова каросерия, а ще се задвижва от хибриден агрегат с обща мощност 1500 к.с. В нея влизат 8,0-литров W16 с 4 турбини, което ще позволи ускорение от 0 до 100 км/ч за 2 секунди и максимална скорост от 440 км/ч.

В компанията предвиждат да построят 500 бройки от Chiron, като в тази бройка влизат и купето, и таргата. Цените ще стартират от 2,2 млн. евро, като в Bugatti вече са получили над 1200 поръчки. Това означава, че целият тираж ще бъде реализиран веднага, докато 300 купета и 150 роудстъра от модела Veyron се продаваха близо 10 години.

Снимка: Bugatti

Тагове: bugatti chiron
0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Nev ( преди 8 години )
    А парите от къде ще дойдат? Този модел е престижен и не генерира печалби, а фирмата майка не е в цветущо финансово здраве в момента. Интересно, как ще понесат новината работниците в концерна, на които намалят заплатите и режат бонусите, а в същия момент инвестират пари в нерентабилен проект?