IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Chevrolet Colorado премина на водород

Пикапът е съвместна разработка на GM и армията на САЩ

И Chevrolet Colorado премина на водород

Концернът General Motors и изследователският център на армията на САЩ - Tank Automotive Research, Development & Engineering Center (TARDEC), съвместно построиха нова модификация на пикапа Chevrolet Colorado, която разчита на агрегат, задвижван с горивни водородни клетки.
И Chevrolet Colorado премина на водород
Към момента е показан само един тийзър на водородния пикап, който е получил напълно различен дизайн на предната част в сравнение със стандартния модел. Машината има стеснени светодиодни фарове и големи фарове срещу мъгла с червени кантове, като дизайнът до голяма степен напомня на последните модели на Mitsubishi.

Разработчиците на модела твърдят, че не само външния вид на пикапа, но и неговите технически детайли са напълно модернизирани. Целта е машината да се ползва ежедневно в продължение на 12 месеца при максимално натоварване, съобщават авторите на проекта. Основното предназначение на машината ще бъде за военни цели.

В близките няколко години водородният Chevrolet Colorado няма да се предлага на пазара на граждански автомобили. Иначе пикапът е достъпен с 2,5-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра, развиващ 200 к.с. и 259 Нм, с 3,6-литров V6 (300 к.с. и 365 Нм) и с 2,8-литров турбо дизел (181 к.с. и 500 Нм).

Снимка: General Motors
 

0 от 500