IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Tata, която Меси ще рекламира

Моделът носи името Kite и ще бъде готов след месец

Новата Tata, която Меси ще рекламира

Първият модел на Tata, който футболната звезда Лионел Меси ще рекламира като посланик на индийската марка, ще бъде представен в началото на декември 2015 г. Автомобилът носи името Kite и ще се предлага като хечбек и седан.
Новата Tata, която Меси ще рекламира
Първото изображение на Kite. Снимка: Tata

Tata Kite, каквото е кодовото име на машината, представлява заместник на продаваните в момента Indica и Indigo eCS. Моделът е анонсиран като напълно нов, но реално използва базата на своите предшественици.

В началото на следващия месец ще се състои премиерата на хечбека Kite, а в началото на 2016 г. трябва да видим и версия седан на модела.

За индийския автомобил са предвидени два мотора с три цилиндъра. Първият е бензинов без турбо, като има обем от 1,2 литра. Дизелът е 1,05 литров, като е базиран на настоящия 1,4-литров двигател на компанията. Неговите показатели са 64 к.с. и 142 Нм.

Tata Kite има задвижване към предните колела и ще предлага избор от ръчна кутия с 5 степени и автоматизирана ръчна трансмисия (AMT), позната от модела Zest.

Спекулациите сочат, че индийците подготвят още една трансмисия. Тя е с електрически съединител, като позволява включването на първа предавка без използването на съединител. Според информацията новата кутия ще бъде по-достъпна от трансмисията AMT, като освен това ще демонстрира с 10% по-нисък разход на гориво в сравнение с ръчната скоростна кутия.

Тагове: tata
0 от 500