IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Араби показаха убиец на Veyron

Fenyr Supersport е направен от карбон, развива 100 км/час за 2,7 сек.

Араби показаха убиец на Veyron

Серийната версия на своя втори суперавтомобил показа базираната в Дубай компания W Motors. Машината носи името Fenyr Supersport и е създадена като конкурент на Bugatti Veyron.
Араби показаха убиец на Veyron
Снимка: W Motors

Основният акцент при новата суперкола пада върху скоростта, мощността и динамиката. Fenyr Supersport развива над 400 км/час и е способна на спринт от място до 100 км/час за 2,7 секунди, сочат данните.

Задвижването е поверено на 4,0-литров двигател боксер, специално създаден за арабската машина от германското ателие RUF Automobile, специализирано в доработката на автомобили Porsche. Моторът развива най-малко 900 к.с. и 1200 Нм, се казва съобщението, което предполага, че Fenyr Supersport ще бъде наличен в няколко версии.

Арабският автомобил има тръбна конструкция от алуминий, докато панелите по купето са от карбон. Добавени са активни аеродинамични елементи, благодарение на които моделът може да развива изключително висок скорост, твърдят от W Motors.

Премиерата на Fenyr Supersport ще се състои на стартиращото днес автомобилно изложение в Дубай, където ще бъдат изнесени още подробности. Още от сега обаче е обявено, че производството ще бъде ограничено до само 25 екземпляра. Цената не е известна, но се очаква да бъде над 3,4 млн. долара. Именно толкова струва първата суперкола на W Motors - Lykan Hypersport, която е по-слаба и по-бавна от Fenyr Supersport.

Тагове: ruf w motors fenyr supersport
0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Илко ( преди 8 години )
    По-добре от Вейрон изглежда, даже Вейрон не може да се каже, че е красива кола!
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    The N-Man ( преди 8 години )
    Очевадно някой не е прочел какво точно написах:"Nissan GTR също ускорява за 2,7сек от 0 до 100км/ч и е с 565к.с. ... "В коментарът ми няма и грам сравнение, с който и да било модел, на която и да било марка. Защо по-долу бе решено, че съм "сравнявал" GTR с Вейрон?!?!?!?!?!Колкото до "Сейкото е за въшляци" - точно един от най-известните хора на Света, два пъти губернатор на Калифорния и въшлиф с кинти, има в колекцията си часовници Сейко, като с един от тях се е снимал в 5 филма...
  • #10
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ХАхА селските фенчета на ВАГ дето си мислят, че като карат гоуф имат нещо общо с Бугати, та го защитават, като бащиния са активни, че другите теми за скандала явно им докара диабет и нервен срив.Аз всеки ден се учудвам, че може да има толкова глупави хора... Направо ме удивлявате, то бива да сте глупави и с промити тикви ама достигате нови висини в тъпнята.За пореден път коментарите по-долу са доказателство, че феновете на ВАГ са 90% необразовани и изключително глупави.ФАКТ!ФАКТ!ФАКТ!
  • #9
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Вие защо си мислите, че lycan-а например са го правили араби? Глупости, най-добрите специалисти от цял свят наемат арабите пръскат пари колкото никой в европа не може да си представи, че може да се даде за разработка на автомобил и получаваш ексклузивен бърз луксозен и какво ли още не автомобил.А вейрона е напомпан толуп с голям двигател, е случайно на писта го бият сумати авт. без претенции сериозни.А псувате по американските коли, че вървели само напред? Да ама не, Вейрона е само за направо
  • #8
    14 rate up comment 1 rate down comment
    ico kanadeca ( преди 8 години )
    Ai ochte nechto .Te arabite osven ybiici mogat li da pravat nechto drugo
  • #7
    34 rate up comment 6 rate down comment
    до The N-Man ( преди 8 години )
    Кво? Сравняваш Вайрон с Нисан с пластмасовото табло от Нисан-Джукиии.. ???Все едно да сравниш Patek Philippe със Сейко , и двата часовника отчитат точно, ама сейкото е за въшляци!
  • #6
    35 rate up comment 2 rate down comment
    Оги ( преди 8 години )
    Бугати е класа,лукс и престиж! Това е като най-скъпата пура, скъп костюм, скъпо уиски, скъп часовник, скъпо имение, "скъпа" жена, скъпа яхта и накрая идва черешката-колата!другото е компромис!
  • #5
    33 rate up comment 0 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Кое е арабското двигателя на Ruf може би.Смешници
  • #4
    39 rate up comment 3 rate down comment
    до Аутомедия ( преди 8 години )
    Много ме кефи определението "убиец на ..."! Така е, трябва да се използва речник, разбираем и близък до нивото на читателите ви в последно време!
  • #3
    11 rate up comment 28 rate down comment
    The N-Man ( преди 8 години )
    Nissan GTR също ускорява за 2,7сек от 0 до 100км/ч и е с 565к.с. ...