IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Арабската суперкола тръгва на цена от 3.4 млн. долара

Автосалонът Class Motors в Дубай бе избран за официален дилър на Lykan Hypersport

Арабската суперкола тръгва на цена от 3.4 млн. долара

Дубайският автомобилен дилър Class Motors бе избран от компанията W Motors за официален дилър на първата арабска суперкола Lykan Hypersport. Продажбите на машината, чиято цена е 3.4 млн. щатски долара, вече са започнали, съобщава изданието Motor Authority.
Арабската суперкола тръгва на цена от 3.4 млн. долара
Моделът се появи на бял свят през 2012 г., като бе разработен по идея на директора на W Motors – Ралф Деб. Той събра група инженери за техническите компоненти, а дизайнът бе поверен на компанията Studio Torino. В проекта се включиха и други известни в автомобилния свят експерти.

Първата арабска суперлкола Lykan Hypersport разчита на конструкция от въглеродни нишки, а двигателят е дело на ателието RUF, което се занимава с доработки на модели на Porsche. Това е силов агрегат с обем 3.8 литра и мощност 770 к.с., като максималният въртящ момент достига 1000 Нм. Скоростната кутия е автоматик с два съединителя.

От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 2.8 секунди, като развива максимална скорост от 385 км/ч. По този начин Lykan Hypersport е директен конкурент на Bugatti Veyron и Koenigsegg Agera R. Високата му цена се дължи и на факта, че във всеки от фаровете са инкрустирани по 420 диаманта.

Снимка: W Motors

 

 

Тагове: w motors lykan hypersport
0 от 500
  • #10
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ето какво не са се сетили във ФВ да сложат в техните Вейрони - диаманти! Айде да не е във фаровете, може на волана. :) Ще е мега-хипер-шукар! За масовките - може и камъни Сваровски, ще им тича много ;)
  • #9
    9 rate up comment 3 rate down comment
    до: спемояда под мен ( преди 9 години )
    Кажи под секрет колко си поръча? Вярно, че нищо не разбираме и злобеем. Очакваме разбирачите, като теб да ни светнат нещо за колата и диамантите във фаровете. Колко карата са, обработени ли са, каква форма имат, от къде са добити и все такива незначителни за капацитет, като теб неща. Давай, разказвай! Всички сме в слух!
  • #8
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Хейтерояд ( преди 9 години )
    Еееии големи разбирачи и злобари сте. повечето от вас сигорно карате некоя италянка 16та употрба на на 20 год, КОЛАТА СИ Е ХУБАВА И ТОВА Е. на автомобилите от Ловеч защо пише made in Bulgaria кое точно е българското ???
  • #7
    9 rate up comment 9 rate down comment
    дори арабите ( преди 9 години )
    знаят! Щом е суперкар - двигателят задължително е немски! А най-добре да е от Порше!Неоспорим,незаобиколим фундаментален ФАКТ!
  • #6
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    По тази логика, ако сложат диаманти и в стоповете цената може да закове 5 млн.
  • #5
    26 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В багажника ще има ли место за коза?
  • #4
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    диаманти във фаровете ... *** му работа
  • #3
    29 rate up comment 0 rate down comment
    до: първия ( преди 9 години )
    с директор Ралф *** (типично арабско име) и групата му инженери. На бас, че в екипа няма нито един арабин. Арабин е само тоз дето дава сухото.
  • #2
    32 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ...във всеки от фаровете са инкрустирани по 420 диаманта.Е по-голяма *** от това няма.Значи тази кола или по-точно фаровете ще трябва един взвод войници да ги пазят, а ако някой ти забърши предницата ще трябва да си обираш диамантите от асфалта. Само не разбирам за къв *** са ги сложили там. Хората обикновенно ги държат в сейфове, а не във фаровете на колите си...
  • #1
    29 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Немски двигател в италианско купе - мнооого арабско