IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бижуто на Ралф Лорън

Модният дизайнер си поръча RUF CTR3 за $700 000

Бижуто на Ралф Лорън

Модният дизайнер Ралф Лорън е един от най-големите колекционери на спортни автомобили. Какво обаче може да си поръча човек, за да впечатли хората, след като вече има в гаража си Bugatti, Ferrari и Lamborghini?
Бижуто на Ралф Лорън
Отговорът на Лорън е суперколата RUF CTR3, която е последната придобивка на милионера. За това, че дизайнерът си е поръчал подобна машина първи разкриха хора от обкръжението му. След което бе въпрос на време папараците да снимат суперколата в Хемптънс, където живее Лорън.

Изборът на модния гуру никак не е случаен - RUF е една от култовите за колекционерите марки. Базираната в Германия компания RUF Automobile преработва автомобили Porsche вече близо 50 години. Напълно нови са калниците, крилата и вентилационните отвори, а двигателят е напомпан допълнително.
Бижуто на Ралф Лорън
Този CTR3 струва $680 000 в базовата си версия, но след добавянето на някои екстри цената скача над $700 000, твърди CNBS. За разлика от други модели от марката той не е изцяло на базата на Porsche, а е построен почти от нулата. Само предницата и част от двигателя са от оригинално Porsche 911.

Каросерията е от карбонови нишки, като е напълно в стила на автомобилите от сериите "Льо Ман". Мощността на двигателя е увеличена до 777 к.с. (стандартно е 750 к.с.), като според компанията-производител тази кола "върви по-бързо, отколкото някой може да я кара".

Ускорението от място до 100 км/час отнема само 3.2 секунди, а това до 200 км/час - 9.6 сек. Максималната скорост на движение достига стряскащите 380 км/час.
Бижуто на Ралф Лорън
RUF са продали три от своите CTR3 в САЩ от общо 25 машини, произведени от 2007 г. насам. Компанията предлага още няколко модела, като продава между 30 и 35 коли на година.

Снимки: RUF Automobile / gtspirit

Тагове: ruf ruf ctr3
0 от 500