IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi превърна RS6 и RS7 в зверове

Двата модела вече разполагат с над 600 к.с.

Audi превърна RS6 и RS7 в зверове

Audi пуска две нови, по-мощни модификации на спортните си модели RS6 Avant и RS7 Sportback. Те са получили добавка Performance към имената си, като мощността им е увеличена с 45 к.с.
Audi превърна RS6 и RS7 в зверове
Стандартното комби RS6 Avant и хечбекът RS7 Sportback са оборудвани с 4,0-литров туин-турбо V8, чиято мощност е 560 к.с. Агрегатът работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия.  Във версията Performance двигателят вече има на разположение 605 к.с. и 700 Нм., като при рязко ускорение се включва режим Overboost, който добавя за кратко време още 50 Нм въртящ момент.

От 0 до 100 км/ч двата модела ускоряват за 3,7 секунди, или с 0,2 секунди по-бързо от стандартните версии. Границата от 200 км/ч те достигат за 12,1 секунди – с 1,4 секунди по-бързо от досега. При поръчването на опционалния спортен пакет максималната скорост може да бъде увеличена от 250 на 280 или на 305 км/ч.

За новите модификации е преработена и автоматичната трансмисия, а за системата за задвижване на четирите колела отново се предлага активен заден диференциал. Още в базовата версия на двете машини са включени спортни седалки, кожен салон с алкантара и карбон, както и 21-цолови джанти с гуми 285/30 при RS6 Avant и 275/30 при RS7 Sportback.

Продажбите на двата автомобила в Германия стартират в началото на ноември. Цените на комбито започват от 117 000 евро, докато при хечбека от 121 700 евро.
Audi превърна RS6 и RS7 в зверове
Снимки: Audi

0 от 500
  • #35
    8 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    Като опиция на тези двете, сигурно може да се поръча и бензиноколонка. ФВ си правят бензинови двигатели от край време, а за дизелите им целият свят вече знае. Общо взето с новите еко норми, при ДВГ двигателите опциите са две:1. Искаш коне - купуваш си бензин2. Искаш икономия - дизел Дизелите ще стават все по-слаби като коне и кубатура за да минават еко тестовете (освен ако не измислят нова химия при изгорелите газове). Остава да се надяваме на масови водородни/електрически коли.
  • #34
    11 rate up comment 18 rate down comment
    до: Фен ( преди 8 години )
    Ти си типичния комплексар, любител на аЛуди. Комплексар, който си мечтае за двойно WC в двора си, което да е счупено, но хората да го заглеждали. Наистина има хора, които няма с какво друго да блеснат, освен с колата си. То поне кола да беше, а то външна тоалетна. Пожелавам ти от все сърце да си купиш двойно WC и то да ти стои счупено в двора, а ти да гледаш през прозореца и да се кефиш, че другите го заглеждат! Дано успееш да видиш насмешката в лицата им, мислейки си, че ти се възхищават!
  • #33
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Фен ( преди 8 години )
    Дошо ти на където и да се обърнеш виждаш Ауди или Пасат това е самата истина колкото и да отричаш.
  • #32
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Дошо до Фен ( преди 8 години )
    А дано, дано точно така стане, ама да знаеш, че като видя Алуди се обръщам на другата страна и като ти стои в двора няма да го гледам.
  • #31
    15 rate up comment 11 rate down comment
    Фен ( преди 8 години )
    Ако уцеля мангизи от лотарията пред Бога се кълня ще този червен дракон че бъде новата семейна кола,дори ще карам на село бабата и дядото с него.Ако пък рече да се чупи нека си стои пред къщата,дошовака като минава покрай нея да си криви лицето и устата това ще ми докара по голямо удовлетворение отколкото ако карам с 200-300км/ч по немски аутобан.
  • #30
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да...с окачването на Пасата е
  • #29
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    А той и Патас вече не е с предница като Алуди де.Само четирите нули си дъжат на какжкаваленото окачване.Явно даже Шкода са се усетили за какъв *** става въпрос.
  • #28
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Идеална е за магистрални изпълнения , където и се кара през 90%от времето...кой купува кола само за писта..2% от населанието
  • #27
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Не Дошо , провери..обикновен макферсон..няма горен и долен носач или като при А4 осем носачаЕ старата имаше.Значи тая е с предница от Патас вероятно.
  • #26
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Вижте цените на сносните екземпляри...не на гробниците 98-употреба.. след като е извадена от моргата