IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Touareg записа нов световен рекорд

Екипажът на Райнер Цитлоу стигна от ЮАР до Норвегия за 9 дни

VW Touareg записа нов световен рекорд

Всъдеходът VW Touareg, оборудван с 3,0-литров дизелов мотор, записа нов световен рекорд, след като за 9 дни, 4 часа и 8 минути успя да преодолее разстоянието от Южна Африка до Норвегия, съобщиха от компанията.
VW Touareg записа нов световен рекорд
Екипажът на германския авантюрист Райнер Цитлоу дори намали предварително планираното време с 20 часа. Пробегът Cape to Cape 2.0 с дължина 19 000 км стартира от Кейп Агулас (ЮАР) на 11 септември и финишира на 20 септември в Нордкап (Нор).
VW Touareg записа нов световен рекорд
За 9 дни Цитлоу и колегите му Мариус Биела и Сам Роуч преминаха през Зимбабве, Замбия, Танзания, Кения, Етиопия, Судан, Египет, Израел, Йордания, Турция, България, Сърбия, Унгария, Словения, Словакия, Чехия, Германия, Дания, Швеция и Норвегия. Единствено пътуването от Йордания до Турция е било извършено със самолет заради обстановката в Сирия.
VW Touareg записа нов световен рекорд
Екипажът не е спирал да се движи в продължение на деветте дни от експедицията. От компанията съобщават, че оборудваният с допълнителни резервоари и комплект резервни гуми Touareg нито веднъж не е създал проблеми на тримата си шофьори по време на пътуването.

Снимки: Volkswagen

 

Тагове: vw touareg
0 от 500
  • #7
    25 rate up comment 8 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    тея избиха рибата - на всичкия скандал тръгнали с дизелов рекорд да се хвалят...
  • #6
    22 rate up comment 7 rate down comment
    L. ( преди 8 години )
    Колко е къса паметта на голфаджиите!Били най-най... Кога? Когато Ситроен вземаше седмата си титла в WRC или в ранните години на Дакар с ZX? Смешковци, бе!
  • #5
    25 rate up comment 11 rate down comment
    aa ( преди 8 години )
    Браво на тях чисто нов автомобил не е дал никакъв дефект за цели 19 000км евала ако го направите същия преход ама 190 000км без дефект тогава се обадете ;)
  • #4
    24 rate up comment 5 rate down comment
    MUA ( преди 8 години )
    Бах го у големия ГОлф :D
  • #3
    15 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    VW са най-добрите, навсякъде и по всяко време. Е, сега имат малко пробллеми породени от завистливи конглокенти, понеже на автомобили не могат да ги бият и и използват други НЕавтомобилини методи, ама то ще е до време. Това, че ще вкарат VW в няколко милиарда разходи няма да направи автомобилите им по добри или по предпочитани.
  • #2
    17 rate up comment 5 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    Учудвам се че не е дошъл още някой да засегне темата с газовете :)
  • #1
    18 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    19 000 km без нито един проблем! Това е страхотно постижение за Туарег!