IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Индийци пуснаха евтин кросовър

Mahindra TUV300 ще се предлага за 10 400 долара

Индийци пуснаха евтин кросовър

Компанията Mahindra&Mahindra пусна на местния пазар достъпен кросовър, чиито цени стартират от 10 400 щатски долара. Машината носи името Mahindra TUV300, като се произвежда в завода в Чакан, щата Махарштра.
Индийци пуснаха евтин кросовър
Създателите на модела са категорични, че при неговата направа са черпили вдъхновени от конструкцията на танк. Въпреки бруталния си външен вид седеместната машина е само с предно предаване, като клирънсът достига 184 мм.

Абревиатурата TUV се разшифрова като Tough Utility Vehicle (здраво комби). Дължината на модела е 2995 мм, широчината – 1835 мм, а височината – 1839 мм. Разстоянието между двете оси е 2680 мм.
Индийци пуснаха евтин кросовър
Задвижването на Mahindra TUV300, който тежи повече от 2 тона, е поверено на 1,5-литров дизел Hawk с мощност 84 к.с. и 230 Нм. Двигателят разполага с еко-режим и работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия, както и с роботизирана autoSHIFT AMT-трансмисия със същия брой предавки, която за първи път се предлага на индийски автомобил.

От компанията твърдят, че TUV300 е изграден на напълно нова платформа. В оборудването на модела влизат два въдушни възглавници. Системата ABS е опция за базовата версия, а ESP изобщо не се предлага. Седалките на третия ред са поставени една срещу друга, а когато се приберат в пода, обемът на багажника достига 720 литра.
Индийци пуснаха евтин кросовър
Климатик не се предлага, но има мутлимедия с малък дисплей, като тя приема гласови съобщения. Аудиосистемата може да се управлява с бутон от волана, предвидени са също така Bluetooth, USB и AUX.

Цените на всъдехода стартира от 10 400  щатски долара, а версията с най-високо ниво на оборудване струва 13 700. За сравнение основните конкуренти Hyundai Creta и Maruti Suzuki S-Cross стартират от 12 300 долара, но Ford EcoSport е по-евтин – 9900 долара.

Снимки: Mahindra&Mahindra

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    идиоти ( преди 8 години )
    е как да няма климатик, като е сериен за всички нива на оборудване?!?! вие като преписвате нещо, що поне не го проверявате
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Ганчовец ( преди 8 години )
    Требе да се чете между редовете колеги - има включени четири местни от най-низшата каста, които ще бутат тази, ... мда, кола
  • #6
    10 rate up comment 0 rate down comment
    гост ( преди 8 години )
    http://***.mahindratuv300.com/pdf/tuv300_brochure.pdf 3995mm му е дължината.
  • #5
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Доста смешно да, дължината, масата, липсата на климатик и накрая нещото се задвижва с малък мотор. Странни са индийците. Иначе за тея пари ако им пуснат новата Лада Нива, дали няма да предпочетат нея?
  • #4
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Яко ( преди 8 години )
    А дължина на модела 2995 мм и тегло "повече от 2 тона", както е написано, ми се вижда странна комбинация. Явно наистина "са черпили вдъхновени от конструкцията на танк.". Това вече звучи доста вероятно... ;-)
  • #3
    17 rate up comment 1 rate down comment
    ку-ку ( преди 8 години )
    Едно питане:Сигурни ли сте в дължината от 2995мм? Питам, защото Нисан Микра е мааалко под 3,80м, а това МПС дори е 7-местно...
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    бъчваря ( преди 8 години )
    Какъв успех без климатик и липса на 4х4 в Индия? Дори да е предназначен за Хималаите, то би му трявбало 4х4. Ако пък е някъде за Делхи и Калкута, как ще я кара без климатик в тоя смог? И каква е тая цена за базова версия с АБС срещу доплащане. Айде моля, индиеца би предпочел рикшата си пред това недоразумение.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    512 ( преди 8 години )
    Хубав е! Успех!