IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов играч с богата история - Borgward BX7

Германската марка се завърна след над 50-годишно отсъствие от пазара (обновено)

Нов играч с богата история - Borgward BX7

Borgward се завърна официално на пазара. Германската марка показа първи снимки на кросовъра си BX7, чиято публична премиера ще се състои във Франкфурт следващата седмица.
Нов играч с богата история - Borgward BX7
Снимка: Borgward

От разпространените изображения става ясно, че моделът залага на типичен немски дизайн. Именно това е била целта на Borgward, сочи кратката информация от компанията, която бе възродена от китайския производител Foton Motor.

Кросовърът BX7 има дължина от 4,7 метра, като ще бъде наличен във версии с 5 или 7 места. Посочва се, че салонът предлага най-новите технологии за безопасност и комфорт, а максималният обем на багажника достига 1344 литра.

Моделът ще се екипира с бензинови и дизелови мотори с четири цилиндъра, като е предвиден и хибриден вариант. Съобщава се, че бензиновият мотор е 2,0-литров с турбо и развива 224 к.с. Трансмисията е 7-степенна с два съединителя, а задвижването към четирите колела е доставено от BorgWarner.

Информация за останалите мотори липсва, но спекулациите сочат, че хибридната модификация ще предлага мощност от 401 к.с. Тя ще представлява plug-in хибрид със задвижване към четирите колела, който има автономен пробег на електроенергия от около 55 км.

Borgward BX7 ще се появи най-напред на китайския пазар, докато в Европа трябва да бъде наличен към края на 2016 г. Твърди се, че ценовата листа за Германия ще стартира от около 26 000 евро.

Подробностите ще бъдат разкрити в началото на следващата седмица във Франкфурт, където трябва да бъде обявена и стратегията за развитие на възродената марка.

Компанията Borgward е основана през 1929 година, като се превръща в един от най-големите производители на автомобили в Германия. Тя произвежда не само автомобили, но и камиони и дори хеликоптери. Изявява се и на състезателните писти, но през 1961 година обявява фалит. Едни от най-популярните й модели са Hansa 1500, Isabella и P100.

Тагове: borgward borgward bx7
0 от 500
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Ганчовец ( преди 8 години )
    И какво му е Borgward на това? Предполагам, че тепърва ще видим АКО хората си го купят. марката на времето е била доста иновативна и качествена. Ясно е, че няма как да се проследят някакви гени в дизайна, особенно като са решили да наблегнат на кросовете и да не забравяме 50 години са минали ама нещо ми е много обикновен този модел - спокойно може да се казва ауди, хюндай, грейт уол и т.н и никой нямам да разбере
  • #3
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Че то немското в тая кола е само името.
  • #2
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе щом е немско-китайско не ми го хвали!*** с надценка!
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Прилича на BMW.За съжаление на знам историята дали имат нещо общо.Това изглежда добре.