IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виртуалното табло на Audi A4

Екстрата струва 1000 лева (Видео)

Виртуалното табло на Audi A4

Audi продължава да подгрява предстоящата премиера на новото поколение на бестселъра си A4. Този път компанията от Инголщат представя видео на новото дигитално арматурно табло, наречено Audi Virtual Cockpit.
Виртуалното табло на Audi A4
Дисплеят, който замества обичайните аналогови уреди, се предлага като екстра и е вече наличен за моделите TT, Q7 и R8, като ще бъде достъпен за почти цялата гама на марката. Цената му в Германия е 500 евро, става ясно от официалната информация.

LCD дисплеят има размер от 12,3 инча, резолюция 1440 x 540 и разполага с мощен графичен процесор. Той има два основни режима на работа, които се избират чрез бутон на волана.

При стандартния режим дисплеят представя обичайните уреди - скоростомер, оборотомер, нивомери, като допълнителните данни се извеждат в поле в средата на дисплея. При втория режим акцентът пада върху информацията от навигацията, аудиосистемата, телефона и др. Скоростомерът и оборотомерът са също изобразени, но в по-малки полета в двата края.


Премиерата на комбито и седана А4 ще се състои на автосалона във Франкфурт следващия месец. Автомобилът ще се появи най-напред на пазара в Германия, където първите доставки към клиенти са насрочени за тази есен. На останалите пазари на Европа моделът трябва да бъде наличен преди края на годината.




Още по темата:
Ето го новото Audi A4
Обявиха цените на новото Audi A4

0 от 500
  • #5
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Стефан ( преди 8 години )
    Много е готино но мисля, че може да се загледаш в таблото например при избор на музика или някоя настройка и да забравиш, че караш.
  • #4
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Коце ( преди 8 години )
    Анонимен, добре е да правиш разлика между сегментите на автомобилния пазар. В този клас, мисля, само Ягуар предлага нещо подобно
  • #3
    12 rate up comment 29 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Audi e varha na sladoleda.Mnogo me e iad 4e moeto S3 niama tozi virtualen kokpit
  • #2
    20 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе BRAT, ти бъзикаш ли се ? Как може да си мислиш, че ауди първи са въвели тази технология, при положение, че Мерцедес я имат още от старото поколение S-класа и CL ? Освен това новата S-класа която излезе около година преди това ауди също има такава система. С две думи Mерцедес я имат тая система от 2005 година. То бива аутомедия да правят реклама на ауди нон-стоп, ама нека поне потребителите на сайта не се залъгват.
  • #1
    18 rate up comment 15 rate down comment
    BRAT ( преди 8 години )
    Е, много е хубаво! Не виждам как може да се отрече такава хубава иновация. Въпреки, че съм фен на БМВ, с тази опция Ауди изпревариха баварците! Не мисля и че е случайно, че цената е сравнително ниска на фона на други екстри. Според мен искат максимално бързо тази екстра да навлезе за всички клиенти, щото много скоро другите премиум производители ще я въведат масово.