IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виртуалното табло на Audi A4

Екстрата струва 1000 лева (Видео)

Виртуалното табло на Audi A4

Audi продължава да подгрява предстоящата премиера на новото поколение на бестселъра си A4. Този път компанията от Инголщат представя видео на новото дигитално арматурно табло, наречено Audi Virtual Cockpit.
Виртуалното табло на Audi A4
Дисплеят, който замества обичайните аналогови уреди, се предлага като екстра и е вече наличен за моделите TT, Q7 и R8, като ще бъде достъпен за почти цялата гама на марката. Цената му в Германия е 500 евро, става ясно от официалната информация.

LCD дисплеят има размер от 12,3 инча, резолюция 1440 x 540 и разполага с мощен графичен процесор. Той има два основни режима на работа, които се избират чрез бутон на волана.

При стандартния режим дисплеят представя обичайните уреди - скоростомер, оборотомер, нивомери, като допълнителните данни се извеждат в поле в средата на дисплея. При втория режим акцентът пада върху информацията от навигацията, аудиосистемата, телефона и др. Скоростомерът и оборотомерът са също изобразени, но в по-малки полета в двата края.


Премиерата на комбито и седана А4 ще се състои на автосалона във Франкфурт следващия месец. Автомобилът ще се появи най-напред на пазара в Германия, където първите доставки към клиенти са насрочени за тази есен. На останалите пазари на Европа моделът трябва да бъде наличен преди края на годината.




Още по темата:
Ето го новото Audi A4
Обявиха цените на новото Audi A4

0 от 500
  • #15
    13 rate up comment 15 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    СОЦваген нямали модел ТТ?Хайде бе?А покритата платформа на Гоуф(Кади) с други тенекии и кръстена ТТ какво е?
  • #14
    18 rate up comment 19 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Последно време СОЦваген Алуди сазапочнали да обозначават оборотите на тракторите си до 8000.Реално на 5 спират.КОмплексарщина и мошеничество гарнирани с много лъскави решетки, емблемки и лампички.
  • #13
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Този екран ще бъде много претрупан и няма да е удобен.Ще се налага непрекъснато превключване между навигация,муз.уредба,радио,контролни прибори,разход и какво ли още не.Крайно неудобно според мен.Екстрата не си струва в никакъв случай парите.При Лексус това дори не е екстра,а си е в базовото оборудване на моделите.Лексус ЛФА от 2005 г. го има този дисплей между другото и май той беше първата кола с подобен.
  • #12
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много мислиш, но явно няма с какво! Намали мисленето и почни да четеш, преди да пишеш? Знам, че си Чукча(писател, а не читател), но пробвай все пак!ФВ нямат модел ТТ, като за начало.
  • #11
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Един там ( преди 8 години )
    Мисля, че ФВ първо сложиха тоя екран на ТТ.
  • #10
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Lexus RC, който е в един клас с Ауди А4 също го има отдавна. Така, че никаква иновативност не е това!
  • #9
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е добре в такъв случай, не сме се разбрали, BRAD, но според мен просто иновация не е точен термин, защото по твоята логика въздушното окачване в новата ц-класа също е иновация, след като няма други в класа и с него. А, ако трябва да сме напълно точни, тази система е на фолксваген, а ауди само я използват, защото новият пасат излезе преди това ауди и се води още по-нисък клас, а в същото време има виртуално табло.
  • #8
    11 rate up comment 13 rate down comment
    истината ( преди 8 години )
    Lexus GS и Lexus IS (предполагам и на др. модели на марката го има, но за тези съм сигурен) го имат това отдавна. Имат го и други. За каква иновативност говорим тогава или въпросът е да се направи реклама и пак да се представят така нещата, че все едно Ауди са първите. Някои, които не разбират и не се интересуват от коли ще повярват в поредната партенка, но за останалите е ясно каква е истината.
  • #7
    8 rate up comment 6 rate down comment
    BRAT ( преди 8 години )
    Иновация е за толкова ниски класове. Пределно съм наясно с фактите, които изнасяш. Топ класовете въобще ни ги броя, понеже малцина имат досег с тях. На дневен ред стои въпросът, като толкова отдавна мерцеде имат виртуални табла, защо дори актуалната ц-ка все още не е с такъв? Серия 3 също, при положение че вече доста време предлагат същото за серия 7.
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Коце, правя разлика между сегментите, но BRAT, твърди, че това е иновация, не в сегмента, а по принцип, което не е вярно. Дори бмв за които той говори, че нямат подобна система, в действителнос имат, фейслифта на предпоследната седмица има виртуално табло.