IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota изтегля в сервизите си 625 000 хибрида

Проблемът е с електрониката на Prius и Auris

Toyota изтегля в сервизите си 625 000 хибрида

Toyota обяви глобална сервизна акция, която ще засегне 625 000 хибридни автомобила, предава Ройтерс. Проблемът е свързан със софтуера на машините, който заради бъг може да изключи хибридната система по време на движение. 

В сервизите ще бъдат привикани най-вече Prius (продаван като Prius v в САЩ), както и Auris Hybrid, произведени през периода май 2010 – ноември 2014 г. На тези автомобили ще бъде сменен блокът, който осъществява управлението на електромотора и на целия хибриден агрегат. Цялата операция ще отнеме 30 минути, твърдят от Toyota.

Според представител на компанията, по-голямата част от автомобилите, засегнати от сервизната акция, са продадени в Япония – около 340 000. Други 160 000 единици ще бъдат изтеглени от Европа, докато на Северна Америка се падат 120 000 бройки. Засега няма информация за инциденти, получени заради проблема.

Това е втората сериозна сервизна акция за тази година, която засегна модели на най-големия автомобилен производител в света. Предишният път Toyota трябваше да изтегли свои модели заради проблеми с въздушните възглавници, производство на компанията Takata.

Снимка: Toyota

 

Тагове: toyota prius toyota auris
0 от 500
  • #20
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Тойота правят непрекъснато сервизни акции и са най-здравите автомобили в света"Ей това беше най - якото изказване в този форум :))))))Хем постоянно ги привикват в сервизите хем най здравите. Това е като "Дървено Желязо"
  • #19
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тойота правят непрекъснато сервизни акции и са най-здравите автомобили в света. ВАГ не правят сервизни акции и са най-трошливите. Всеки с глава на раменете и достатъчно мозък ще се сети защо първите са най-голям производител с най-много доволни клиенти, а другите продават въпреки качеството с помоща на лъжа, измама, пропаганда и манипулации. Добре, че са Китай да им помпат проджбите. В противен случай щяха да са извън тройката по продажби.
  • #18
    6 rate up comment 11 rate down comment
    ДОКО ( преди 8 години )
    АЙ ЧИСТИТУ
  • #17
    11 rate up comment 10 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Нищо ново под слънцето.Щеше да е новина ако поне 6 месеца бяха издържали без да правят поредната сервизна акция.
  • #16
    13 rate up comment 7 rate down comment
    до Оня ( преди 8 години )
    Спрели са те, мозъка ти е спрял. Гоуф 2009-та с къв двигател е бе? И това съм го карал преди доста години, сега като видя VW и ми се повръща, никога повече няма да се прецакам да си взема такъв таралясник. След това карах и едно служебно ауди а3 2.0 дизел чисто ново - уникален *** - никво вървене, харчене прилично, проблеми много.Ай не ми обяснявай само, колко са качествени и добри тия кашони подвижни, че с скапания гоуф щях да си умра заради МАП-а, ако не беше пич дето ме пусна...
  • #15
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Продайте се за жълти стотинки на Хюндай и Киа,че поне качеството им е на нивото на Японците вече.Но да се продадеш на жалко Европейско трошливо недоразумение не го разбира никой.
  • #14
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И защо във всички други сайтове е пълно с оплаквания от Европейски ***, а тук умишлено се избягват такива статий?
  • #13
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За пореден път съвсем интелигентно задавам въпрос срещу какво възнаграждение редакторите на *** бълват помия срещу признатите номер 1 в целия свят Японски автомобили?И какъв рушвет трябва да получиш за да пишеш хубави неща за немските трошляци заемащи твърдо последните места в всички световни класаций?
  • #12
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    На оня с Голфа - ако не ме лъже паметта VW спряха продажбата на 1,9 TDI преди 8-10 години някъде. Нормално е като караш 10-15 годишен таралясник който не си знае километрите да ти създава проблеми.ПП И знам, че си го купил изгодно 10 годишен на 127 000 км. :)))) и се чудиш защо кола на толкова малко км ти създава проблеми
  • #11
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пръдливите немци не могат да изтеглят нищо защото официално продават скрап и клиентите им знаят какво получават насреща.