IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota изтегля в сервизите си 625 000 хибрида

Проблемът е с електрониката на Prius и Auris

Toyota изтегля в сервизите си 625 000 хибрида

Toyota обяви глобална сервизна акция, която ще засегне 625 000 хибридни автомобила, предава Ройтерс. Проблемът е свързан със софтуера на машините, който заради бъг може да изключи хибридната система по време на движение. 

В сервизите ще бъдат привикани най-вече Prius (продаван като Prius v в САЩ), както и Auris Hybrid, произведени през периода май 2010 – ноември 2014 г. На тези автомобили ще бъде сменен блокът, който осъществява управлението на електромотора и на целия хибриден агрегат. Цялата операция ще отнеме 30 минути, твърдят от Toyota.

Според представител на компанията, по-голямата част от автомобилите, засегнати от сервизната акция, са продадени в Япония – около 340 000. Други 160 000 единици ще бъдат изтеглени от Европа, докато на Северна Америка се падат 120 000 бройки. Засега няма информация за инциденти, получени заради проблема.

Това е втората сериозна сервизна акция за тази година, която засегна модели на най-големия автомобилен производител в света. Предишният път Toyota трябваше да изтегли свои модели заради проблеми с въздушните възглавници, производство на компанията Takata.

Снимка: Toyota

 

Тагове: toyota prius toyota auris
0 от 500
  • #30
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Приуса от 3 поколения не може да достигне разхода на икономичните варианти на немските автомобили.И сега тойота пуснали аурис хибрид на промоция - ама не виждам много хора да са се юрнали да ги купуват. В този ценови сегмент Skoda, SEAT + френските са по-добри оферти
  • #29
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе пич за кви хибриди при VW говориш бе? Те харчат повече отколкото същите модели със същите двигатели ама без хибридната система?Какви хибриди какви 5 лева, това че го твърдят незначи, че реално работи, както при другите.Приуса вече 3 поколения все по-нисък разход и емисии дава, като същевременно увеличават размерите на автомобилите.Смешно е да говориш за хибриди и VW в едно изречение. За тракащи дизели може, за рак на белия дроб също, ама не ги бутай при технологичните компании,че е смешно
  • #28
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е нали сменят безплатно. Какъв е проблема? Иначе трябва клиента да плати. По добре без пари 30 мин. в сервиза отколкото 30 мин. пожарникарите да режат ламарина, нали?
  • #27
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това с сервизните акции, че били реклама е такава смешка, че понякога се чудя дали Дошо може да ходи сам до тоалетна? Мисля че с такава огромна липса на сиво вещество, човек не може да фукционира. Тойота я глобиха над 1 милиард долара, че крие дефекти и не ги отстранява, но Дошо не смята че това е причината, той си представя, че това е от грижа към клиента ха ха. За какъв ***, ще си тровиш клиентите, да си губят времето да ходят постоянно по сервизи, все едно си нямат друга работа, /явно за дошо е голям кеф да киснеш нон стоп в сервиза/, освен това ще плащаш стотици милиони за ремонти и като капак, милиони твои доволни клиенти те съдят за това, за милиарди долари! Всичко показва, че няма как това да е реклама пред клиента, но за Дошо е! Ха ха ха..
  • #26
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ауди спира РС змащото е продал предвидените бройки. Ако не си наясно РС моделите на Ауди винаги се произвеждат определена къса серия. Относно Туарег хибрид че бил единствения хибрид на ФВ. Пълна лъжа, има и Голф хибрид и Джета и Поло и ЪП, тази година през октомври излиза и Пасат хибрид... така, че доста лъжи си изписал, явно така се топлиш вечер, като си съчиняваш лъжи. Топли се, топли се. Само, че колкото и сда лъжеш, много добре си знаеш че е лъжа, така че да ти таковам и топленето.
  • #25
    7 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    Плиткочелите хейтъри, как не разбрахте, че тези акции на Тойота са един вид реклама, с която показват на килентите си колко много са загржени за тях. Която очевидно работи! Всички производители имат проблеми и дефекти при моделите си, но само големите знаят как да се възползват от една такава ситуация.ПП - И само да спомена, че не съм заблуден като някой други фенове и знам, че най-важното за производителите е печалбата..
  • #24
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Мога да продължа до утре с информация за немски клозети.
  • #23
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Японско-синоним на най високо качество в света.Японско-синоним на върховни извънземни технологий.Япония живот в 22век.Европейско-синоним на некадърност,бедност и изостаналост.
  • #22
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ЯПОНСКО ...синоним за ниско качество
  • #21
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Едно е да привикаш в сервиз и да оправиш нещо, което евентуално може да създаде проблем в бъдеще и съвсем друго е да чакаш да се случи, за да можеш да вземеш пари за ремонта от клиента, който е имал неблагоразумието да си купи немски ***. Ето това е разликата и поради тази причина Тойота са най-здравите коли в света. Ако не ти се вярва питай любимите ти немци от АДАК, ТЮФ, Декра или който се сетиш в света! После прочети:"моят дом бе сервиза", има ли живот извън сервиза, вечния пациент...