IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota изтегля в сервизите си 625 000 хибрида

Проблемът е с електрониката на Prius и Auris

Toyota изтегля в сервизите си 625 000 хибрида

Toyota обяви глобална сервизна акция, която ще засегне 625 000 хибридни автомобила, предава Ройтерс. Проблемът е свързан със софтуера на машините, който заради бъг може да изключи хибридната система по време на движение. 

В сервизите ще бъдат привикани най-вече Prius (продаван като Prius v в САЩ), както и Auris Hybrid, произведени през периода май 2010 – ноември 2014 г. На тези автомобили ще бъде сменен блокът, който осъществява управлението на електромотора и на целия хибриден агрегат. Цялата операция ще отнеме 30 минути, твърдят от Toyota.

Според представител на компанията, по-голямата част от автомобилите, засегнати от сервизната акция, са продадени в Япония – около 340 000. Други 160 000 единици ще бъдат изтеглени от Европа, докато на Северна Америка се падат 120 000 бройки. Засега няма информация за инциденти, получени заради проблема.

Това е втората сериозна сервизна акция за тази година, която засегна модели на най-големия автомобилен производител в света. Предишният път Toyota трябваше да изтегли свои модели заради проблеми с въздушните възглавници, производство на компанията Takata.

Снимка: Toyota

 

Тагове: toyota prius toyota auris
0 от 500
  • #40
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    "Никой в целия свят няма да си купи *** с 2 години гаранция.Само простака *** Балкански."Не знаех, че немците продават само тук, но в този форум какво ли може да научиш. Аз предпочитам с 2г гаранция, не като КИА да те пържат цели 7г с дебели сметки. Ама простия си остава ***, не че е тръгнал да купува чисто нова кола. С висене в тъпия форум не става.
  • #39
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Япончетата ги боли сакса от мнението на дивия балкански ***.Винаги са били и ще бъдат номер1.
  • #38
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Германчетата искали да правят сервизна акция само че се оказало с тази дълга двугодишна гаранция няма как да стане.Немските клозети с 2години гаранция.Няма такъв *** на земята.Никой в целия свят няма да си купи *** с 2 години гаранция.Само простака *** Балкански.
  • #37
    0 rate up comment 2 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "Повечето сервизни акции на тойота и хонда са за възможни проблеми"Сигурно,сигурно.То заради възможни проблеми,които са довели до катастрофи и смъртни случаи,миналата година в САЩ,надупиха Хонда да плаща 70 милиона долара глоба.А сега ще плащат още 24 милиона заради "възможен" расизъм.Грижат се за клиентите си,нали.
  • #36
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Японско качество!
  • #35
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кво са и сменяли бе ***?Скоростна кутия кога са сменяли на Приус? Проблема с *** беше на миналото поколение за другите глупости дори не ми се коментира.Ти си доказано слабо интелигентен човек, така че се очаква глупости да се пишат.Повечето сервизни акции на тойота и хонда са за възможни проблеми и то при модели на по 10-15 години, а VW дори при гаранцията си от 2 години не ти сменят подобни дефектни модули, само китайците успяха да ги принудят, защото там рушвета се наказва със смърт!
  • #34
    2 rate up comment 3 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "Тойота правят непрекъснато сервизни акции и са най-здравите автомобили в света. "Е как няма да са най-здравите,като за 4 години на колата и правят 5 сервизни акции.Сменят и електроника,скоростна кутия,еърбег,***,чистачки,стелки,резервоар,тръби,ми то остана ли нещо дето да е от завода???И аз съм съгласен така да карам,ама в България има ли сервизни акции???В САЩ като ги напъне тамошния КАТ викат милиони коли за ремонти,да не мислиш,че много им дреме за клиентите.
  • #33
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ОТ 3 поколения Приуса мачка немската канцерогенна конКуренция. След близо 20 години история на този модел, немците още нямат анаЛогичен модел с подобни еко характеристики,нисък разход и огромно вътрешно пространство + екстри.Безпомощните немци до преди по-малко от 7-8 години, ползваха помпа дюза, а тука комплексирани профани ни обясняват колко са технологично напреднали - напреднали са в методите за разболяване на населението и увеличаване на смъртността рязко от ракови образувания.
  • #32
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Тойотко Оризарски ( преди 8 години )
    Тойота - най-големия производител на най-големите ***!
  • #31
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Вагнер ( преди 8 години )
    Тойота от много време се ръководи от американски еврейчета и подобни новини се появяват все по-често....Но това е риска на приятелството с америка и няма лошо,те знаят как една такава лоша новина да я превърнат в реклама.Изразът "няма лоша реклама" си е еврейски.Все пак първия Пр рекламен отдел в америка е създаден от евреин с подкрепата на военните за да се рекламира 1 св.война.