IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Карабинерите и полицаите в Италия ще карат Seat

Това е първият случай в историята, когато двете служби поръчват автомобил от една и съща марка

Карабинерите и полицаите в Италия ще карат Seat

През следващите 3 години Seat ще достави 4000 екземпляра от модела си Leon за нуждите на държавната полиция на Италия, както и за Карабинерите. Това е първият случай в историята, когато двете служби поръчват автомобил от една и съща марка.
Seat направи нов сериозен удар на пазара
Решението е взето от съображение за икономия на гориво и намаляване на нивата на вредни емисии, а също така и заради ниската експлоатационна стойност на автомобилите. Полицаите и карабинерите са провели сериозни изпитания за издържливостта, като два Leon-а са изминали над 30 000 км. почти без да спират. Тествани са и предните бронирани врати на колите, които са били затворени над 100 000 пъти.

Служителите на реда в крайна сметка са се спрели на версията с 2,0-литров дизелов мотор със 150 к.с. По тяхно искане предната част на всички автомобили ще бъде оборудвана с лека броня. Освен това на машините ще бъдат поставени специални гуми, а също така ще бъдат направени промени по окачването.
Seat направи нов сериозен удар на пазара
Като цяло през 2014 г. Seat е увеличил корпоративните си продажби с цели 33%, което е довело до ръст от 10 на сто в реализациите на марката.

Снимки: Seat

Тагове: seat leon
0 от 500
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хлопелите са им идеални на полицайте, все пак това е евтин автомобил, който е оборудван със сравнително модерни двигатели и удобства, но това не е оскъпило поддръжката спрямо преките конКуренти. Така че опелите са добър вариант за полиция и държавна администрация на по-ниските нива. За високите нива на администрация са най-подходящи Мерцедесите, но с масовите и стари доказани двигатели примерно, като 320 дизел и т.н. За депутатите мондео,инсигния и C-класа или 3ка стават, ама пасати на цена МБ..
  • #21
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Я ми покажи един СЕАТ с по-голяма остатъчна цена същите години, приблизително двигател и екстри спрямо алфа? Алфата жулиета държи по-висока цена от гоуфа камоли от строшените евтини сеати.
  • #20
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Едно време и в България някои хора се чудеха защо се накупиха Астри за родната Милиция, но автомобилите се оказаха много надеждни, евтини за поддръжка и устойчиви на родните пътища!
  • #19
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    SEAT са основани от FIAT, така че имат и нещо италианско в тях :)
  • #18
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ФИАТ нали знаете че са офшорка регистрирана в Люксембург ли, Холандия ли и вече не плащатданъци на италианското правителство. И к'во пак очаквате да им правят кефа италианските власти и да си поръчват някакви зле сглобени автомобиличета ли?
  • #17
    4 rate up comment 3 rate down comment
    84947 ( преди 8 години )
    Ами един СЕАТ от 2005 година струва повече от Алфа Ромео от същата година!Кой им е виновен на италианците, че правят ужасно ненадеждни автомобили, които са и ужасно скъпи за поддръжка?Иначе за специалиста, писал преди мен:Разбира се, че Е класата е по-добра от Пасата, що се отнася до лукс и комфорт! Но е и много по-скъпа за поддръжка, а последните модели Е class имат и много проблемна електроника, казвам го от първо мнение, карал съм W211 E270 дизел. Супер комфортен автомобил, но и проблемен!
  • #16
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    защо Германия пак е номер 1 ? защото се купува само свое...пари навън НЕ изтичат.затова всяка държавна поръчка у нас трябва да е САМО Грейт Уол...поне докато не видим друг завод в БГ. от данъчните,полицията до парламента.. всичко на китайчета.. а ако кмета на Балчик толкова държи да кара БМВ 7 с всички екстри, че чак да копира параметрите в изискванията- да ходи в Мюнхен да ги моли да открият завод край морето
  • #15
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    това мирише на нагласена поръчка от хиляди километри..но напълно нормално за Италия. карабинерите били затворили вратата 100000 пъти... не че фиатите стават за нещо, ама все пак жабарите произвеждат милиони автомобили, а ще дават кинти на Испанците... явно от нас са се поучили.. сглобяваме евтини коли, но кметове на малки градчета не могат да се возят в тях и си поръчват лимузини за 150.000 с нашите пари
  • #14
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Между другото имаше една нагласена поръчка за доста шкоди така преди може би 5 и повече години, ама тогава от ФИАТ взеха, че направиха специална модификация на Пунтото им и спечелиха нагласената поръчка, защото просто модифицираха техния автомобил да отговаря на нагласените правила и от ШКОДА- уверени в успеха бяха сложили много високи цени, та така ФИАТ спечели.Такива примери за корупционни сделки от групата ВАГ има колко щеш, само човек да има акъл и желание да проверява поръчките.
  • #13
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Относно Great Wall, ако не знаеш Пожарната е оборудвана изцяло с нови такива h6-ци. Половинаа държавна и общинска администрация на София и много други градове се движи с Great Wall, само селските кметове дето са кметове на по 2000 човека си поръчват поръчкови BMW-та и подобни. Ако не вярвате просто минете пред Общината в София или Пожарната или инспектората или министерствата и ще видите, че седят старите шкоди от преди и новите Great Wall. А в Германия пък да се купи чуждо е недопустимо.