IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MTM създаде Audi A1 с 450 к.с.

Моделът развива 324 км/час, струва 120 000 евро

MTM създаде Audi A1 с 450 к.с.

Тунинг компанията MTM превърна в болид спортния хечбек Audi S1. Моделът се задвижва от доработен 2,0-литров двигател, който развива 450 к.с.
MTM създаде Audi A1 с 450 к.с.
Моделът на MTM носи името Audi A1 Nardo Edition и е вдъхновен от рали автомобилите от бруталната Група Б. Той е базиран на спортната модификация S1 и използва нейния 2.0 TFSI агрегат.

В момента моделът е в процес на разработка и разполага с мощност от 427 к.с. Тунерите обаче продължават с оптимизациите, като крайният вариант ще разполага с 450 к.с., или с почти двойно по-висока мощност от стандартния S1.

Дори настоящият модел с 427 к.с. обаче впечатлява с постиженията си. Той е успял да постигне максимална скорост от 324 км/час при тест на овалната писта Nardo в Италия.
MTM създаде Audi A1 с 450 к.с.
От MTM посочват, че автомобилът представлява расова рали машина, но разполага с разрешение за движение по обществените пътища. Возилото е оборудвано с цялостен бодикит, преработени шаси и спирачна система, като ще бъде предложено на пазара само при условие, че тунинг компанията получи най-малко 10 поръчки. В такъв случай цената на всеки един от екземплярите ще бъде 120 000 евро.

В MTM планират дори по-брутален модел, задвижван от тунингована версия на новия 2,5-литров двигател на Audi, който ще бъде съчетан със секвенциална кутия.

Снимки: MTM

Тагове: audi a1 mtm audi s1
0 от 500
  • #13
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А се смеете на цената на джук гтр...
  • #12
    9 rate up comment 1 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Не знам дали си струва парите,но тази количка няма да е за всеки.Гледах една серия на Пета предавка,където Джони Смит и Стиг Бломквист тестваха Ауди С1 на снежна писта.През цялото време Стиг Бломквист,макар и на 68 години,не изпита никаква трудност в овладяването на колата.Караше си я със страничните прозорци през завоите,все едно кара на сухо.Седна Джони Смит и на третия завой се заби в преспите.После чака половин час да го изтеглят.Такива коли са за хора с умения,не са за всеки "рацер".
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Цената е такава, за да могат да избият разходите. Няма как с 10 коли да покриеш огромните разходи по направата им. Дори и готов да е модела, както в случая трябва екип, който да го тунингова. Това са високоплатени специалисти на които се плаща много. Материалите по направата са най-малкото перо. Реално едва ли колата (без труда) струва повече от 50 000 евро.
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    LEX ( преди 8 години )
    И аз не съм човекът, който ги решава тези неща, сигурно си имат един куп анализатори и т.н., които обаче са казали, че цената е реална. Аз за тия пари никога не бих си купил това... Не знам някой трезвен човек дали би дал 120 000 евро за нещо подобно... Не споря с Вас, но явно така излезе :)
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до: LEX ( преди 8 години )
    Никой не говори за масово производство, а за ненормално високата и нереална цена. Дори на серийното Audi S1 цената е доста завишена. Както и да е това си е тяхна работа и фирмена политика. Не съм никой, че да казвам на колко да продават, но според мен се излагат.
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    LEX ( преди 8 години )
    Хората са казали, че ще тръгне производство при поръчки на поне 10 бр. Това не е създадено за масово производство. Със сигурност ще се намерят 10 луди милионера, които да си го поръчат, ей така... просто да си го имат.
  • #7
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Audi S1 струва над 30 000 евро и нямат почти никакви продажби, а това за 120 000 евро, какъвто и тунинг да му правят е все тази. На такава цена има много, много по-добри предложения...
  • #6
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ненормално висока цена. Много са се увлекли тези хора, за да искат толкова пари за тази табуретка. Всъщност защо пък не. Ако има балъци да ги дадът лошо няма да ги искат, но чак толкова глупави не вярвам да има. Най-вероятно за пореден път става въпрос за поредната реклама на марката и тунерите.
  • #5
    10 rate up comment 1 rate down comment
    LEX ( преди 8 години )
    Съгласен съм, естествено, че няма как поведението да е като на А8 с 200км/ч, но аз лично такава скорост вдигам само в идеални условия и то за секунди, празен път, светло, хубав асфалт и т.н. И точно в такива условия 200км/ч се усещат добре, но не е скорост, която да се поддържа...
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    trb ( преди 8 години )
    Въпросът е какво е поведението при непредвидена маневра(някой те засича примерно) с тази скорот.