IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеният VW Sharan харчи по-малко

Миниванът ще се предлага с 5, 6 или 7 места

Обновеният VW Sharan харчи по-малко

Volkswagen обяви старт на продажбите на обновения Sharan, който освен, че предлага обновен и по-съвременен външен вид, харчи по-малко гориво от досега.
Обновеният VW Sharan харчи по-малко
Промените на дизайна на автомобила, който се води моделна година 2016, са засегнали най-вече предната част, където са се появили различни решетка и фарове. Задните светлини са със светодиоди, нови и са джантите. Освен тома миниванът вече ще се предлага с 5, 6 или 7 места, както и с допълнителни цветове за екстериора.
Обновеният VW Sharan харчи по-малко
Напълно обновена е мултимедйната система на модела. В базовата версия на Sharan е включен 5-инчов дисплей с тъч-скрийн, като в нивата с по-високо оборудване той е заменен от 6,5-инчов. Миниванът е получил системите App-Connect и Guide & Inform. Първата дава възможност за синхронизиране на мултимедията със смартфон, ползващ ОС Android или iOS. А втората отговаря за трафика, намирането на свободни места за паркиране, както и на бензиностанции, предлагащи най-евтино гориво.
Обновеният VW Sharan харчи по-малко
Всички двигатели на минивана вече отговарят на стандарта Euro-6, като това е подобрило тяхната икономичност. Двата 4-цилиндрови бензинови мотора предлагат мощност от 150 и 220 к.с., като по-слабият харчи 6,4 л/100 км. Дизелите са три - 115, 150 и 184 к.с., като при първите два разходът е 5 л/100 км.
Обновеният VW Sharan харчи по-малко
Собствениците на обновения VW Sharan получават още в базовата версия системата за екстремно спиране Automatic Post-Collision Braking System. Като опция се предлага система за мониторинг на трафика, която предупреждава водача за опасност и при нужда може дори да спре автомобила. За първи път моделът е достъпен и с адаптивен круз-контрол. Предлага се и система за помощ при потегляне по наклон.
Обновеният VW Sharan харчи по-малко
Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen sharan
0 от 500
  • #16
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кой е казал, че новите коли не са хубави? Просто VW-гените са хранилки в сервизите, другите марки са си супер :)
  • #15
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Мърчъндайзер ( преди 9 години )
    Тука коментари пишете само някакви пълни ***! Яд ви е, че нямате пари за нова кола и само плюете по цял ден! Ами хванете се на работа и ще си купите нови автомобили, пък били те VW или Toyota! Не били хубави новите, ама чупили се! И откъде знаете, че се чупи? Вкъщи пред компа ли добихте тези впечатления! Карал съм нов Seat Leon и нов Hyundai i20, ами супер са си колите, и с двете не съм имал проблеми - 120 хиляди километра имам със Сеата и 80 хиляди до момента с Хюндая!
  • #14
    8 rate up comment 3 rate down comment
    ЕС до долния ( преди 9 години )
    В момента карам Форд Фокус 1.0 EcoBoost! За какви сервизи и Фолксвагени говориш, невежа?
  • #13
    16 rate up comment 11 rate down comment
    до ЕС ( преди 9 години )
    Най-обичам такива, като тебе с VW да ми дойдат в сервизчето и да ми кихнат парички на мене, защото в оторизирания сеервиз са им казали, че това гаранционно не се прави и като са им обявили цената идват при мене за малко по-евтино ремонтиране. Ама то като спестиш едни 500 лева на фона на 5000 пак си е далавера 10 %. Ах любима моя марко, колко те обичам!
  • #12
    10 rate up comment 7 rate down comment
    EC до "до ЕС&qu ( преди 9 години )
    Откакто си купих нов автомобил, не искам и да видя стар! Новото си е ново, ако човек има 5-6 хиляди лева за автомобил, естествено е да избера стара кола, но ако можете да отделите 10-12 хиляди лева и си купите 10-15 годишен таралясник, вместо да направите вноска за нов автомобил, то много бъркате! Имал съм Форд, Фолксваген, Тойота и Пежо! Ами стари автомобили, все по нещо се обаждаше! Новото си е безпроблемно, а и си има гаранция! Човек тръгва спокойно от София за Бургас или Варна!
  • #11
    9 rate up comment 5 rate down comment
    GM ( преди 9 години )
    Разбира се, те новите автомобили нямат проблеми, само едни 100-200 хиляди автомобила годишно, които се връщат обратно в сервизите заради дребни неудобства, които могат да причинят смърт.
  • #10
    9 rate up comment 8 rate down comment
    до ЕС ( преди 9 години )
    Ти в колко нови коли си се качвал?
  • #9
    11 rate up comment 9 rate down comment
    ЕС ( преди 9 години )
    Купете си поне веднъж в живота каквато и да било нова кола и тогава коментирайте, форумни мишки!
  • #8
    10 rate up comment 6 rate down comment
    до speedart ( преди 9 години )
    "да е под 15000 хил" - имаш предвид да е под 15 000 000 ли или под 15 0000, защото първата цифра е недостижима дори за 15 вагена, ползвани на щафетен принцип. За втората цифра си прав аз също смятам, че до 15000 км няма да има стружки в двигателите на ФВ.
  • #7
    12 rate up comment 6 rate down comment
    до speedart ( преди 9 години )
    Вас софетата "селяни" да ви наричаме, защото преди 130 години София е била едно средно голямо село, значително по-мижава от Пловдив и Русе. Но политиката на големия брат Русия е променила това. Вече сте най-многобройното село.