IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Второ поколение нa Phaeton въпреки загубите от първото

Volkswagen Phaeton предизвиква доста противоречиви коментари още с появата си.

Второ поколение нa Phaeton въпреки загубите от първото
Автомобилът има цена съпоставима с тази на традиционно луксозните марки, в същото време носи марката на по-скромния VW. Макар с богато оборудване има по-стандартен дизайн, по-лоша динамика и доста по-високо тегло от „роднинския” Audi A8. 


Имаше период в който идваха и сигнали от VW, че производството на този луксозен седан може да бъде спряно. Сега обаче, от Волфсбург дават да се разбере, че скоро ще има ново поколение на Phaeton. 

Стана ясно, че VW губи до 10 000 евро от всеки продаден Phaeton. Възможно е да има и известно забавяне на появата на следващото поколение на модела. Според представители на VW подготовката за това вървяла по разписание, но все още не може да се каже конкретна дата за премиерата на новия Phaeton. 

Най-новите прогнози показват, че евентуалното серийно производство може да започне към края на 2010 г. Все още не е взето решение дали за новото поколение на флагмана на VW ще се използва удължената платформа на Audi A8/Bentley или по-малката платформа от A6. 

Единственото ясно нещо около новия Phaeton e, че ще бъде произвеждан отново в уникалния „стъклен” завод в Дрезден, където сега се произвежда и първото поколение на модела.
0 от 500