IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Mesa – Suv за американския пазар

Новият модел Kia Mesa e доста по-голям от Sorento и ще се продава в САЩ.

Kia Mesa – Suv за американския пазар
Hyundai вече пусна на американския пазар седемместния Santa Fe, модел който познаваме и тук в Европа. Съвсем наскоро там се появи и по-големият SUV Veracruz. Сега и роднинската Kia Motors пуска новият си модел Mesa, който е по-голям от Sorento, като няма нищо общо и технически с него. 


От неофициалните снимки направени по време на тестове на новия модел се виждат неговата ъгловата форма и могъщи размери. Макар напоследък търсенето на толкова големи SUV модели за „свободното време”, както ги наричат в САЩ, да намаля, Kia се впуска в този сегмент смело. 


Мястото в автомобила е достатъчно за седем пътници и багаж. Ще се предлагат версии със задвижване на задните колела и такива 4х4. Двигателят ще е шестцилиндров с обем 3.8 литра и мощност 190 kW, а максималният въртящ момент ще бъде 350 Nm. Познаваме този агрегат от Hyundai Veracruz. Много вероятно е на Kia Mesa да се монтира и очаквания нов двигател на Hyundai с осем цилиндъра.
0 от 500