IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda превърна Fabia в пикап

Моделът FUNstar е подготвен за фестивала във Вьортерзее

Skoda превърна Fabia в пикап

Уникална версия на компактния модел Fabia разработиха студенти от Техническото училище на Skoda. Машината представлява пикап, създаден специално за фестивала във Вьортерзее, Австрия.
Skoda превърна Fabia в пикап
Подобно на откритата версия на Citigo - CitiJet, подготвена за миналогодишното издание на фестивала, пикапът е създаден в един единствен екземпляр. Той е получил името FUNstar и използва основата на новото поколение Fabia.

Автомобилът е обзаведен с 18-инчови джанти и се задвижва от 1,2-литров TSI двигател, куплиран с трансмисия DSG. Първоначално проектът е бил замислен с 1,8-литров TSI мотор, но той се е оказал прекалено обемист за коша на Fabia.
Skoda превърна Fabia в пикап
При конструирането на Skoda FUNstar инженерите са премахнали задните врати, като са използвали по-масивна B-колонка. Самото товарно пространство е изработено от неръждаема стомана, а дизайнът прави впечатление с по-спортните брони, вентилирания преден капак и допълнителните елементи в искрящо зелено. Добавено е също така неоново осветление в същия цвят, както и светлини, прожектиращи логото на марката.

Интериорът е създаден в унисон, като предлага спортни седалки, волан с плоско дъно, елементи в зелен цвят, аудиосистема с мощност 1400 вата и др.
Skoda превърна Fabia в пикап

Тагове: skoda fabia skoda funstar
0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до юруш на доматите ( преди 8 години )
    Имай предвид, че 1.2 TSI 86 коня ускорява с 2 секунди по-бързо до 100 км, което в моментите на изпреварване си е сериозно предимство. Вярно е, има турбокомпресор, но това не виждам с какво може да те притеснява при един чисто нов автомобил. Има и вариант на същия двигател със 105 коня, който разбира се е по-скъп. Ако решиш да сложиш и някоя друга екстра, цената може да стане идентична и на базов GOLF VII, така че всичко е въпрос на вкус и избор между седан и хетчбек.
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до юруш на доматите ( преди 8 години )
    Моят Рапид е с 1.2 TSI 86 коня - с отстъпката си дойде точно на цената на по-малкия двигател 1.2 MPI 75 коня.Бих препоръчал този двигател не само заради повечето коне, ами и заради факта, че абсолютно същия се монтира и във VW GOLF VII и има изключително добра динамика за малката си кубатура.Ще изпреварваш спокойно, разходът също е изключително малък, въобще идеален семеен автомобил за тези пари.Ако вече може да отделиш повече пари, има и по-големи двигатели и версии с повече екстри.
  • #9
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А пък аз бедняка имам Фабия 2008 1.9 105 кс. Безпроблемна кола, минимален разход в града и извън него, след като падна гарнцията си сложих чип до 145/150 коня, разхода падна, вървията стана по-голяма и не съм дал една излишна стотинка, а богатите ми приятели през ден в сервиза сменят по нещичко на богаташките коли и реват като заклани, със здраве.
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    юруш на доматите ( преди 8 години )
    пич с какъв двигател е Рапидът,че се чудя къде да се насоча?
  • #7
    18 rate up comment 0 rate down comment
    до първия ( преди 8 години )
    Аз си карам чисто ново Rapid-че за 22 хиляди лева и нека съм бедняк, а ти се мисли за тарикат с 22 годишно BMW, с което можеш да впечатлиш само някоя *** от село!Знаеш ли какво е чисто нов автомобил - който някога си е вземал чисто нов автомобил, ще ме разбере! Той би го заменил отново само за друг чисто нов автомобил!А ти си карай таралясниците на половин милион километра, на които поправяш нещо през ден и нямаш пари за гуми!
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    1! ( преди 8 години )
    Емблемата на Шкода представлява крилата стрела и е в пъти по смисленна от тази на концерна майка!
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Abarth ( преди 8 години )
    Е,стига де,свежо е пикапчето.Бас държа,че паркирано до което и да е втръснало Ауди ще събере много повече погледи и снимки от него.
  • #4
    5 rate up comment 11 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Samo vijte emblemata na skodka s toia petel ili koko6ka i stava smiaaah,e niama takava bednia6ka marka,men 6te me e sram da si izkaram kliu4ovete pred hora samo zaradi taia emblema!
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Шкодозащитниците скочиха веднага! Цирк!
  • #2
    13 rate up comment 4 rate down comment
    123 ( преди 8 години )
    Ти каква кола караш и коя година е произведена, бе богаташ?