IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota остава световен лидер по продажби

За първите три месеца на година японската компания изпреварва Volkswagen и General Motors

Toyota остава световен лидер по продажби

Toyota Motor Corp. продължава да бъде световен лидер по продажби на нови автомобили в края на първото тримесечие, предва БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.
Toyota Motor Corp. остава световен лидер по продажби
Снимка: Ройтерс

С пласирани за периода 2,52 милиона автомобила японският концерн изпреварва германския Volkswagen и американския General Motors, въпреки че слабата икономическа конюнктура в Япония е засегнала растежа на Toyota, сочи информацията.

Глобалните продажби на Toyota, според обявените днес данни, са намалели с 2 процента спрямо същия период наминалата година.

На второ място с 2,49 милиона коли през периода януари - март и ръст от 1,8 на сто се позиционира Volkswagen. Трета остава американската компания General Motors, която обяви 2,4 млн. реализации и увеличение от 1,9 на сто.

Надпреварата между трите компании е напрегната в международен мащаб, включително и на нови пазари като Индия и Китай. През 2014 година лидереската позиция отново бе за Toyota, а на второ и трето място приключиха съответно Volkswagen и General Motors.

0 от 500
  • #5
    13 rate up comment 18 rate down comment
    Шеката ( преди 9 години )
    Нормално, турските тениски също се продават най-много! Защо и турските автомобили да не се продават така?
  • #4
    12 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И какво му е тъжното, че Тойота са продали 30 хиляди автомобила повече ли?С този темп на развитие, VW ще продава най-много коли няколко години преди 2018 година, както е по план!
  • #3
    16 rate up comment 11 rate down comment
    202 ( преди 9 години )
    Тойотите са хубави автомобили, но само когато са японски!Турски и английски ментета - НЕ!И само не казвайте, че няма разлика в качеството! Всеки продукт, който се произвежда в държавата, от която произлиза е по-качествен и това е в сила не само за автомобилите, но и за всякаква друга техника! Примери - бол!
  • #2
    28 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ами то си го пише в статията - продажбите на Тойота падат, а на Фолксваген бележат ръст!След няколко години Тойота няма да са първи с тази тенденция на продажби, но това едва ли има и толкова голямо значение - мен специално ме касае каква продукция и модели изкарват тези производители в Европа, за да мога да преценя какъв автомобил да си закупя, когато реша да подменя сегашния си! Това дали и колко продават в САЩ или Китай, не виждам с какво ни засяга!
  • #1
    35 rate up comment 17 rate down comment
    Весо ( преди 9 години )
    Според платените ВАГ-медии обаче не било така. ВАГените били първи. Даже пуснаха партенката за камионите на Тойота, но май номерът им не мина.Пак ще го каже, че не ми пука кой продава най-много в света. Като отида в магазина не питам за продажбите, а за качеството на продукта, който ще купя. тойота продават с качеството си, а ВАГ въпреки качеството. За разумните хора, изборът е ясен, а за комплексарите, изборът се свежда до това, кое най-много се котира пред чалготеката и хоремага на село.