IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Jaguar XF прикова погледите на лондончани

Моделът се спусна по опънати въжета над вода в сърцето на бизнес зоната на града

Новият Jaguar XF прикова погледите на лондончани

Новото поколение Jaguar XF се появи за първи път пред публика по доста ефектен начин. Британският модел се спусна по високо опънати въжета над вода в сърцето на бизнес зоната на Лондон.
Новият Jaguar XF прикова погледите на лондончани
Изпълнението на каскада е поверено на британския експерт Джим Додал, ветеран от холивудски продукции като Бонд, Борн и Индиана Джоунс, който шофира изцяло новия автомобил в продължение на 240 метра през високо опънати въжета.

Целта на демонстрацията е да се акцентира върху олекотената предимно алуминиева конструкция на модела, се казва в съобщението от Jaguar. Автомобилът е с 80 кг по-лек от най-близкия си конкурент, което го прави най-добрия в класа по икономичност, твърдят също така британците, пояснявайки, че средното потребление на гориво при най-икономичната версия е само 4 литра на 100 км. (вредните емисии на CO2 са 104г/км).
Новият Jaguar XF прикова погледите на лондончани
Сравнен със своя предшественик, новият Jaguar XF е със 7 см по-къс и 3 см по-нисък, но предлага по-голям простор в кабината благодарение на увеличеното до 2960 мм междуосие (+51 мм). Моделът е и по-лек с цели 190 килограма от предшественика си, тъй като използва нова платформа, а 75% от конструкцията му е изработена от алуминий. Твърдостта при усукване е увеличена с до 28%, а разпределението на масата между двете оси е в съотношение почти 50 / 50.
Новият Jaguar XF прикова погледите на лондончани
Изпълнен в стила на по-малкия XE, новият модел ще се предлага с гама обновени дизелови и бензинови двигатели, покриващи нормите на Евро6. Налична е и системата за задвижване на четирите колела Intelligent Driveline Dynamics (IDD).

Гамата от дизелови предложения стартира с двигателя от серията Ingenium. Той е 2,0-литров, има четири цилиндъра и генерира 163 к.с. и 380 Нм. Същият мотор се предлага и във версия със 180 к.с. и 430 Нм. Входящият бензинов агрегат също е 2,0-литров, като генерира 240 к.с. и 340 Нм.

Гамата от 3,0-литрови V6 двигатели включва два бензинови и един дизелов агрегати. Бензиновите са оборудвани с турбокомпресор и предлагат 340 к.с. или 380 к.с., като и в двата случая въртящият момент е 450 Нм. Дизеловият 3,0-литров мотор има би-турбо технология и генерира 300 к.с. и 700 Нм.

Всички двигатели се куплират с 8-степенна автоматична кутия, като 2,0-литровият дизел може да бъде снабден и с ръчна трансмисия с 6 степени.
Новият Jaguar XF прикова погледите на лондончани
Сред технологиите на борда на новия модел, който ще си съперничи с автомобили като Mercedes-Benz E-Class и BMW 5-Series, присъстват адаптивно окачване, система за подобрено сцепление при версиите със задно задвижване, информационно-развлекателната система с 10,2-инчов дисплей, изцяло дигитални уреди, LED фарове и много други.

Световната премиера на модела ще се състои на 1 април в Ню Йорк.

Снимки: Jaguar

Тагове: jaguar xf
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    vel_co ( преди 9 години )
    Не виждам нищо лошо,че индийци стопанисват Ягуар,може би,защото не се бъркат в конструирането и дизайна. Доколкото пише и двигателите са на нивото на най-добрите премиуми. Много яко,бих казал!
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    nov ( преди 9 години )
    Монолитен, стегнат и агресивен дизайн, балансирани пропорции, чисти екстериорни линии и детайли и ... скука. Но не по-скучно от алтернативите. Хич даже. Стои излято н апътя и има присъствие. Дано описаните показатели са истински- успех на машината - марката го заслужава.
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Може да гори 4/100, ама само ако е хибрид.
  • #1
    1 rate up comment 8 rate down comment
    RRE S3 ( преди 9 години )
    Ne6to ne me kefiat stopovete i interiora kato cialo