IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на quattro: Слабото търсене лиши Audi R8 от двигателя V8

Клиентите рядко поръчвали и ръчната скоростна кутия, разкри Хайнц Холервегер

Шефът на quattro: Слабото търсене лиши Audi R8 от двигателя V8

Дебютиралото в Женева новото поколение на Audi R8 се предлага на пазара със само един двигател. Причините за този ход на германската компания разкри шефът на спортното подразделение Quattro.
Търсенето лиши Audi R8 от двигателя V8
Audi R8 при премиерата си в Женева. Снимки: Automedia.bg

Под прожекторите на швейцарския салон ръководителят на Quattro GmbH Хайнц Холервегер заяви, че търсенето от страна на клиентите е определящо за предлаганите от компанията модификации и версии.

"При предишното поколение на R8 двигателят V8 почти не се поръчваше и затова решихме, че няма смисъл да го предлагаме при новата кола. Основната част от купувачите предпочитаха опционалния V10, като търсенето на този мотор надмина и най-смелите ни очаквания.", каза Холервегер.

Същата пазарна тенденция е лишила Audi R8 и от предлаганата преди ръчна трансмисия.

"Търсенето на ръчните скорости бе почти нулево дори в Европа. Освен това автоматичната кутия с два съединителя и седем степени позволява на колата да ускорява по-бързо и да изразходва по-малко гориво", уточни шефът на Quattro GmbH.

Припомняме, че второто поколение на Audi R8 предлага избор от един 5,2-литров V10 двигател, който е наличен в две различни нива на мощността. По-слабата версия генерира 540 к.с. и 540 Нм, докато флагманският R8 Plus разчита на 610 к.с. и 560 Нм. Моделът предлага и напълно нов електрически вариант e-tron, разполагащ с 462 к.с. и 920 Нм.

Спекулира се за появата на две по-достъпни модификации - една с бензинов V6 мотор и една с двигател TDI. Към момента обаче те не са потвърдени от компанията.

0 от 500
  • #8
    12 rate up comment 7 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Man,в грешка си.V10,5.0 и 5.2 двигателя на Ламборгини всъщност е разработен от Ауди,специално за модела Гаярдо.До 2003 г. Ламборгини нямат V10 мотор,имат само V8 и V12.Блока и картера се произвеждат в завода на Ауди в Гьор,Унгария,а се мотора се сглобява от Ламборгини в Италия.V12 моторите са си на Ламбо,V10 са на Ауди,защо се заблуждавате,че са на Ламбо???То си пише,прочетете.V10 е първия двигател разработен от Ауди специално за Ламборгини,след като Ауди ги купува.
  • #7
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Man ( преди 9 години )
    Ей много експерти се навъдихте тука бе. Ми много ясно, че В8 ще се търси нулево на фона на В10. Нема никаква конспирация, Р8 с 420 коня и хот хечовете ще му правят мизерии, друго си В10 на ламборгини и на вървеж и на звук, а парите за този модел не са фактор така или иначе.
  • #6
    20 rate up comment 10 rate down comment
    инструктора ( преди 9 години )
    вретимирчо,цял живот само ауди да караш моето момче!Само такива коли да имаш!пожелавам ти го от все сърце.Първо обаче изкарай книжка!
  • #5
    17 rate up comment 15 rate down comment
    вретимир ( преди 9 години )
    мн е яко тва ауди
  • #4
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кой би предпочел двигателя на Ауди ( добре де косуард ) пред този на ламборгини ... Много ясно, че като копират ламбо, поне и двигателя да е от него, а не тоя морално остарял v8.
  • #3
    26 rate up comment 20 rate down comment
    Пешо-асфалта ( преди 9 години )
    Алуди трудно може да се нарече кола,а за супер е супер трошляк!Всеки 27-ми двигател на тази марка е с фабричен дефект.(има статия и статистика за това)Дори на китайците ментетата са по-добри ментета от тези на ВАГ.хАсфалт ще слагат ли за уплътнение не стана ясно или са почнали и от него да пестят?
  • #2
    24 rate up comment 16 rate down comment
    платени мижитурки ( преди 9 години )
    Айдееее, тези пак почнаха с тъпите оправдания. Преди не пущаха хибриди, защото не се търсели, после не пущаха електрички, защото и те не се търсели, обещаваха какви ли не фантастични концепти, че ще влязат в производство с някакви невероятни разходи, но и там същото оправдание. Е до кога бе вурстове ще лъжете, така нагло и от най-дребното ще генерирате новина? Платените медии само това и чакат, за да почнат да публикуват глупостите им, както става и тук. Над 50% от новините са свързани с ВАГ
  • #1
    31 rate up comment 21 rate down comment
    ogalb ( преди 9 години )
    Каква супер кола бълнуват?? Това е Ауди..