IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на quattro: Слабото търсене лиши Audi R8 от двигателя V8

Клиентите рядко поръчвали и ръчната скоростна кутия, разкри Хайнц Холервегер

Шефът на quattro: Слабото търсене лиши Audi R8 от двигателя V8

Дебютиралото в Женева новото поколение на Audi R8 се предлага на пазара със само един двигател. Причините за този ход на германската компания разкри шефът на спортното подразделение Quattro.
Търсенето лиши Audi R8 от двигателя V8
Audi R8 при премиерата си в Женева. Снимки: Automedia.bg

Под прожекторите на швейцарския салон ръководителят на Quattro GmbH Хайнц Холервегер заяви, че търсенето от страна на клиентите е определящо за предлаганите от компанията модификации и версии.

"При предишното поколение на R8 двигателят V8 почти не се поръчваше и затова решихме, че няма смисъл да го предлагаме при новата кола. Основната част от купувачите предпочитаха опционалния V10, като търсенето на този мотор надмина и най-смелите ни очаквания.", каза Холервегер.

Същата пазарна тенденция е лишила Audi R8 и от предлаганата преди ръчна трансмисия.

"Търсенето на ръчните скорости бе почти нулево дори в Европа. Освен това автоматичната кутия с два съединителя и седем степени позволява на колата да ускорява по-бързо и да изразходва по-малко гориво", уточни шефът на Quattro GmbH.

Припомняме, че второто поколение на Audi R8 предлага избор от един 5,2-литров V10 двигател, който е наличен в две различни нива на мощността. По-слабата версия генерира 540 к.с. и 540 Нм, докато флагманският R8 Plus разчита на 610 к.с. и 560 Нм. Моделът предлага и напълно нов електрически вариант e-tron, разполагащ с 462 к.с. и 920 Нм.

Спекулира се за появата на две по-достъпни модификации - една с бензинов V6 мотор и една с двигател TDI. Към момента обаче те не са потвърдени от компанията.

0 от 500
  • #18
    14 rate up comment 4 rate down comment
    до: Man ( преди 9 години )
    Купувачите на Р8 са извън Германия. Така, че наистина толкова за общите приказки за държавата в която живея от дълги години и жителите и, които познавам много по-добре отколкото всеки селянин, който е чувал нещо от по-старите пияници. Не само не познаваш германците, но и по морето не си ги виждал колко са стиснати. Идват у нас с пълен пакет. В хотела ядат, пият и мизерстват, а навън излизат само да се разходят по улиците. Това са пръдливите немци.
  • #17
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Йордан ( преди 9 години )
    п.п. Повечето хора свързват Ауди с дизелови мощни комбита/седани и малки хечове ама задълже TDI. Кой нормален ще си вземе V8 от Ауди?!?! Ми никой много ясно. Защо ми е да платя сума ти пари за тежкарска бегачка с V8, като утре до мен ще спре един облечен в анцуг със същата такава, ама на половина по-евтина цена и ще се рпави на голям пич. Еми много ясно, че ако имам такъв бюджет за V8 няма да го брулна в Audi R8 ;)
  • #16
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Йордан ( преди 9 години )
    Слабо е търсенето, защото едно такова R8 с мотор V8 струва неоправдано много за кола като Ауди. Ауди сами си доведоха нещата до това положение, защото пуснаха малки мотори и TDI-ки на R8, следователно на по-ниски цени за кола като тази и истинската бегачка за този клас, каквато би трябвало да бъде едно R8 остава неизгодно за повечето първенюта, които целят визия за малко пари. А хората с пачки и искаща мощна бегачка с V8 и V10 ще заложат на доста по-именита марка в този сегмент ;)
  • #15
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Man ( преди 9 години )
    Младеж, земи влез в час! Ква Копривщица, кви сандвичи?!? Говорим си за това, че купувачите на Р8 предпочитат по големия мотор и за тва новото поколение няма да има по малък.
  • #14
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Отидете в Копривщица и питайте, някой местен за немските туристи.Германише капутише в кръчма не влиза!Швабата си носи сандвичи!
  • #13
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Man ( преди 9 години )
    И кво викаш, едва цепят стотинката, за да си вземат Р8. Пресметливите немци карат пасат ТДИ, а не си купуват кола, в която каса бира не можеш да побереш. Това е кола за удоволствие и 20-30к. разлика евро не играят за богатите, така че с общите приказки за немците до тук.
  • #12
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Най-многото продажби на такива коли са извън Германия. За богатия немски Ханс не си познал нещо. От ваше село можеш да си мислиш, че е така, но повярвай ми живея до такива Хансове и познавам лично такива и ако знаеш колко са стиснати и какви скъперници са ще се учудиш. Правят си тънките сметки и цепят цента на 2. Най-стиснатата нация е немската. Самите немци го казват. Гледай и туристически предавания да разбереш как немеца не дава почти никога бакшиш, а претенциите са му огромни и само мрънка.
  • #11
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Man ( преди 9 години )
    До Ярослав: Ок, така e за В10, на ауди е, но темата е друга.
  • #10
    12 rate up comment 12 rate down comment
    до: yaroslav_stanche ( преди 9 години )
    Алди не могат точно нищо да придобият, защото са една фалирала фирма, която е собственост на друга селска фирма. Тези врътки с имената и фирмите са *** номера на селската вирма ВАГ за заблуда на още по-тъпите фенове, които нищо не вдяват, а само вярват на пропагандата. А това, че Ауди били правили двигатели на Ламбо можеш да го разправяш в кръчмата след третата ракия и втората шкембе чорба по време на някой хит на Азис.
  • #9
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Man ( преди 9 години )
    Ти нещо се обърка с никовете, ама карай!Човека от Ауди си го е казал, няма търсене и няма смисъл да правим малък мотор. Що няма търсене съм обяснил. Това за сметките дето си пояснил е голям смях. Викаш богатия немски Ханс си е направил сметка, че ще му харчи по малко 4.2, пък и каското ще му е по евтино и затва да си вземе В8. Аре малко по сериозно, това лайфстайл кола и никакви практични съображения не играят. Нали не си мисли, че това му е единствената колата на богаташа.