IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda представи новото поколение Jazz

Моделът ще има премиера в Женева, на пазара ще се появи през лятото

Honda представи новото поколение Jazz

Honda представи новото поколение на модела Jazz, който ще бъде наличен на европейските пазари от началото на това лято. Премиерата на автомобила пред публика ще се състои следващата седмица в Женева.
Honda представи новото поколение Jazz
Третото поколение Jazz използва глобалната B-платформа на Honda, като има увеличена с 95 мм. дължина. Благодарение на по-дългото с 30 мм. разстояние между осите моделът предлага и по-голям простор в кабината.

Също като при предишните генерации на колата, новата разполага с "магическите" задни седалки на Honda, а горивният й резервоар е разположен под предните седалки. Благодарение на това моделът демонстрира "несравнима гъвкавост и водещо в класа пространство в салона", сочи информацията от Honda. Обемът на багажника е 354 литра и може да достигне до 884 литра при сгъването за задния ред седалки.
Honda представи новото поколение Jazz
Говорейки за интериора, той предлага не само повече пространство, но и по-висок комфорт. Материалите са с по-високо качество, появили са се нови системи за безопасност, а дигиталната централна конзола е приютила последната версия на инфо-системата Honda Connect, която работи със 7-инчов дисплей.

Дизайнът на екстериора е еволюционен и почти аналогичен с представената наскоро американска версия на модела, продавана под името Fit. Основната разлика е в предната част, която при Jazz изглежда по-сдържано и зряло.
Honda представи новото поколение Jazz
Към момента е потвърдено, че моделът ще се предлага с 1,3-литров бензинов двигател Earth Dreams. Той генерира 102 к.с. и ще може да бъде комбиниран с ръчна кутия с 6 степени или с вариатор CVT.

Всички подробности за модела ще бъдат съобщени в Женева, където Honda ще представи и новото поколение H-RV.
Honda представи новото поколение Jazz
Снимки: Honda

Тагове: honda jazz
0 от 500
  • #38
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Who Cares ( преди 9 години )
    Prodavaniiat v USA Fit izglezhda po-dobre ot bydeshtiia evropeiski Jazz.
  • #37
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до Polard wind ( преди 9 години )
    Прочети в английската Уикипедия в статията за VW Golf откъде идват имената и престани с басните!
  • #36
    7 rate up comment 1 rate down comment
    ilko ( преди 9 години )
    който в карал хонда знае за каква здравина и функционалност става въпрос.. това важи за всички японски коли, донякъде и за корейските. За жалост VW вече прецакаха качеството
  • #35
    7 rate up comment 5 rate down comment
    до Анонимен ( преди 9 години )
    Поло идва от Polar Wind...Какво ли съм тръгнал да ти обяснявам, Господ като не ти го е дал, и аз няма да успея!
  • #34
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пускат джаз за европа. Обаче тази хондичка няма абсолютно никакъв шанс, за съжаление. Новата шкода фабия ще и изяде хляба.
  • #33
    22 rate up comment 3 rate down comment
    страничен наблюдател ( преди 9 години )
    Собственик съм на Хонда Фит 2007. Жена ми я кара. Колата е направена хитро и е много функционална. Няма проблем с мястото за краката отзад. Всъщност всички които са се качвали се изненадват колко е широко в колата. Това е сметка на двигателния отсек- под капака не можеш да бръкнеш с ръка от теснотия. Но това е Хонда- нямаш работа под капака ;-)П.П. Джаз е наистина неподходящо име за тази кола.
  • #32
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Jazz е най просторният във неговият клас,също така е най малкият миниван във света!!!Количката е супер,единственият и проблем досега беше автоматичната скоростна кутия!
  • #31
    15 rate up comment 1 rate down comment
    до тоник ( преди 9 години )
    Японски коли не се внасяха в България масово поради т.нар. митнически бариери. Митото плюс ДДС-то на японските коли беше 2 пъти по-високо от европейските, които бяха снабдени с Евро 1 - сертификат за произход. След влизането ни в ЕС през 2007г. японките, обмитени в Германия и придобили т.нар. европейски статут там започнаха да навлизат у нас безмитно - така както и колите, произведени в Европа.
  • #30
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това със 130-140 толкова малък двигател няма ли да гори много
  • #29
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Голф идвало от Golfstrom, а Поло от къде идва, сигурно от "полов живот". ;)Айде стига легенди.