IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi потвърди конкурент на LaFerrari

Моделът на германците ще се казва R10 и ще разполага с 1000 к.с.

Audi потвърди конкурент на LaFerrari

Ръководството на Audi е одобрило пускането на нов спортен флагман на марката – суперкола с името R10. Това съобщава немското издание Auto Motor & Sport, което цитира свои източници в производителя от Инголщат.
Audi потвърди пускането на конкурент на LaFerrari
Концепцията e-tron Spyder. Снимка: Audi

Първите слухове за създаването на R10 се появиха още преди 2 години. Тогава отделът за изследвания и разработки на Audi се ръководеше от дошлия от Bentley Волфганг Дюрхаймер. Първоначално се считаше, че суперколата ще използва технологиите от състезателния R18 e-tron quattro, който триумфира в „24 часа на Льо Ман“.

Това означаваше, че бъдещият R10 ще разчита на хибриден агрегат с над 700 к.с. В него трябваше да влязат дизелов V8 двигател и два електромотора – по един на предните колела. В Audi обаче се отказаха от използването на този двигател, тъй като дизеловото гориво не е популярно в Китай и САЩ, които са основни пазари за подобни автомобили.

Според новите данни Audi R10 ще получи карбонов монокок и бензинов 6.0-литров би-турбо V10 двигател с технология за изключване на част от цилиндрите. Неговата мощност ще бъде около 850 к.с. Благодарение на електромотор мощността на суперколата може да достигне 1000 к.с., което ще й позволи да се конкурира с най-скъпите и мощни хибридни модели – Ferrari LaFerrari, McLaren P1 и Porsche 918 Spyder.

Производството на Audi R10 би трябвало да стартира в началото на 2016 г. Като габарити машината ще е по-голяма от R8, а на цена ще е съпоставима с Porsche 918 Spyder. Автомобилът ще бъде изграден на същата платформа, на която и новото Lamborghini Asterion. Неговата концептуална версия ще видим на автосалона в Париж този месец.

Тагове: audi r10
0 от 500
  • #4
    34 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Разсмиващи напъни на Алуди .Поредната им изцепка е горе -долу , все едно Тата са обавили , че започват производство и на совалки.Както се казва "Всяка жаба да си знае гьола".Този на вагените е при масовките-еднодневки.
  • #3
    35 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо пак е пръв на манджата меродия,дошо да ти напомня,че има и момичета навън и други хора и други неща за правене,освен постоянното ти дразнене.Даже и да не сереш по форумите,само аборигенското ти име вече предизвиква погнуса.Сега карам една сивик,че моята я дадох за една ваканция,супер *** кола,да здрава е, но е толкова евтина и скучна,добре че скоро я връщам,че по улиците съм най-безличния с нея.Дошо,ти си като едно време децата в училище,дето много им се риташе футбол,но не им се отдаваше.
  • #2
    35 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А български ром потвърди, че е по-голям аристократ от Елизабет II
  • #1
    32 rate up comment 33 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Знаеш ли на колко километра е Сивикът ми? Колкото 10 нови Аудита не могат да минат. Да не говорим, че не е влизал в сервиз.