IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Veyron ще се казва Chiron

И този модел ще носи името на бивш пилот на Bugatti

Следващият Veyron ще се казва Chiron

Американското издание Car&Driver успя да научи името на суперколата, която ще замени Veyron в гамата на Bugatti. Според информацията новият модел ще носи името Chiron.
Разкриха името на наследника на Veyron
По този начин компанията ще спази традицията си да кръщава своите суперколи на бивши пилоти на марката. Bugatti Veyron получи името на Пиер Вейрон, който през 1938 г. печели маратонското "24 часа на Льо Ман" с Bugatti 57S. Следващият модел пък ще бъде кръстен на Луи Шарон, който се състезава за заводския тим на Bugatti в края на 20-те и началото на 30-те години на миналия век.

Любопитното е, че през 1999 г. компанията Bugatti построи концептуален модел с името 18/3 Chiron (на снимката). Той бе разработен от специалисти от ателието ItalDesign под ръководството на Фабрицио Джуджаро, син на легендарния Джорджето Джуджаро. Купето със задвижване на четирите колела бе оборудвано с 6.3-литров W18 двигател, развиващ 555 к.с. и 650 Нм въртящ момент.

Твърди се, че приемникът на Veyron ще получи хибриден агрегат, в чийто състав ще влязат модернизиран 16-цилиндров мотор с обем 8.0 литра с 4 турбо-компресора. Моделът ще запази системата 4х4 и 7-степенната трансимия с двоен съединител.

От Bugatti твърдят, че новата им хиперкола ще стане "най-бързият сериен автомобил, който ще може да се кара непрекъснато и при всякакви условия". Според непотвърдени информации компанията вече тества агрегата на новия модел, който ще може да развива 460 км/ч. Дебютът на машината е насрочен за 2016 г.

Снимка: Bugatti

0 от 500
  • #13
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    добре , дано се срещнем на ринга , че трябва да ходим специално за това , докато на магистралата ще се срещнем задължително и много по-често
  • #12
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Пилота на Камарото ( преди 9 години )
    А аз ще имам предвид, че Вейрона е царя на магистралите когато му късам шортите на Ринга.Ринга е мерилото за суперкарите, а не магистралта мой човек.
  • #11
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ще имам на предвид че Камарото е по-бързо на ринга , когато те изпреварвам на магистралата
  • #10
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Човекът с рулетката пишел в нашия форум, хахаха. Я хващай по-добре рулетката и заминавай да вземаш мерки и не се прави на голям копувач, че скоро китайците ще те купят с все парцалите! То пак добре, че са те та да съществувате...
  • #9
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Винтеркорн ( преди 9 години )
    Ти от поканените ли си!? Аз пък мога да купя фирмата с поканите! И ще взема да я купя,накрая.
  • #8
    16 rate up comment 15 rate down comment
    хахахахахахаххахахах ( преди 9 години )
    Автомобилно бижу което е по-бавно от камаро z28 на ринга....
  • #7
    19 rate up comment 12 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    Вейрон....Чирон...КАШОН!
  • #6
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Наистина, никой друг не може да създаде толкова грозен автомобил. Това, ако го сложат в зоологическата градина, посетителите ще го помислят за хипопотам
  • #5
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Das Auto ( преди 9 години )
    Апотеоз на техническо превъзходство и изкуство да създаваш автомобили,които другите не могат!
  • #4
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Колата в техническо отношение може да е върха, но на външен вид е пълна отврат. Изключително грозно е това. Останалите супер-коли може да са с по-слаби показатели, но поне радват окото.