IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Veyron ще се казва Chiron

И този модел ще носи името на бивш пилот на Bugatti

Следващият Veyron ще се казва Chiron

Американското издание Car&Driver успя да научи името на суперколата, която ще замени Veyron в гамата на Bugatti. Според информацията новият модел ще носи името Chiron.
Разкриха името на наследника на Veyron
По този начин компанията ще спази традицията си да кръщава своите суперколи на бивши пилоти на марката. Bugatti Veyron получи името на Пиер Вейрон, който през 1938 г. печели маратонското "24 часа на Льо Ман" с Bugatti 57S. Следващият модел пък ще бъде кръстен на Луи Шарон, който се състезава за заводския тим на Bugatti в края на 20-те и началото на 30-те години на миналия век.

Любопитното е, че през 1999 г. компанията Bugatti построи концептуален модел с името 18/3 Chiron (на снимката). Той бе разработен от специалисти от ателието ItalDesign под ръководството на Фабрицио Джуджаро, син на легендарния Джорджето Джуджаро. Купето със задвижване на четирите колела бе оборудвано с 6.3-литров W18 двигател, развиващ 555 к.с. и 650 Нм въртящ момент.

Твърди се, че приемникът на Veyron ще получи хибриден агрегат, в чийто състав ще влязат модернизиран 16-цилиндров мотор с обем 8.0 литра с 4 турбо-компресора. Моделът ще запази системата 4х4 и 7-степенната трансимия с двоен съединител.

От Bugatti твърдят, че новата им хиперкола ще стане "най-бързият сериен автомобил, който ще може да се кара непрекъснато и при всякакви условия". Според непотвърдени информации компанията вече тества агрегата на новия модел, който ще може да развива 460 км/ч. Дебютът на машината е насрочен за 2016 г.

Снимка: Bugatti

0 от 500
  • #23
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Азис и Вейрон - две несъвместими неща! Няма как тази най-аристократична супер премиум кола в света да се свързва с един български *** само защото има парите да я купи! А има парите, защото българския народ се оказа един посредствен чалгарски народ за което ме е срам, че съм българин! Не може един гей-*** като Азис да има възможност да си купи тази суперскъпа кола, а 90 % от народа да мизерства, значи има нещо сгрешено в нашта система 4-4-2! България май е Чалгария - срам, срам, срам!
  • #22
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Българският селендур(не селянин),чалгар,*** и ***,като се види с малко повече парички се хвърля на някоя немска талига НОВ внос,за да може да покаже класа и благосъстояние сред подобните си.Чалгарите обичат да се надскачат и да се показват кой е по-по-най и понеже няма с какво да се съревновават го правят с коли.Колкото е по скъпа бръкмата,толкова чалгарчето е по-напред в йерархията на себеподобни.Хората,които не са в тези среди ги гледат само и им се смеят на простотията.
  • #21
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тоя "връх" дето още не могат да му продадат серията от 400 автомобила. :) А го продават от сума ти години. За същото време хората продадоха милиони тойотки и хондички и хората си ги карат със здраве.
  • #20
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е, тойотките и хондичките поне си ги караме. За разлика от собствениците на вейрони-мейрони и ферарита-мерарита, чиито придобивки кротко си седят по гаражите :) Вейрон не е кола за каране, това е кола за стоене в гараж.
  • #19
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Вейрона е върха на върха - кола за богоизбрани!!Се изказа от панелката в Люлин ВАГончето нарекло се с истинското си име ПОРА. Вейроните ги сменя, като носни кърпи. Всеки ден е с ново, но не иска да се хвали...***, по-***, най-***...***!
  • #18
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Апотеоз на глупостта и комплексите за малоценност на технологично най-изостаналия автомобилен концерн. Има поне 20 тунинг ателиета които могат да направят технологично превъзхождащ автомобил за много по-малко пари.
  • #17
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Пилота на Камарото ( преди 9 години )
    Kато си купиш Вейрона се обади да се срещнем на магистралата ;)
  • #16
    5 rate up comment 9 rate down comment
    пора ( преди 9 години )
    Вейрона е върха на върха - кола за богоизбрани!! Панелните плъхове от ГБ няма как да оценят това бижу и всячески ще плюят по него защото никога в жалкия си живот няма да имат възможност да се докоснат до такова съкровище...карайте си тойотките и хондичките и се залъгвайте че сте различни и че карате коли...истината е че сте стадо..
  • #15
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нов вейрон няма да има, докато не продадат цялата серия от стария, а това няма да е скоро - 15 бройки от купето и над половината от кабриото си седят и никой ги не ще. Може да е "връх" в не знам какво си и най-най- в другото, но кола за два милиона дето се кара веднъж годишно за половин час, на никого не е притрябвала. И другите "суперколи" са така - напълно ненужни, но за сметка на това патологично скъпи.
  • #14
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Този мазен толуп на снимката го правят смешен много коли с цена в пъти по-ниска. Надценен немски *** за богаташчета с комплекси и малки п.шки.