IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Няма да има следващо Subaru BRZ

BMW ще заеме мястото на компанията в проекта

Няма да има следващо Subaru BRZ

Няма да има следващо поколение на купето Subaru BRZ, съобщава изданието Autonews, което се позовава на свои източници в японската компания.
Няма да има следващо Subaru BRZ
В Subaru смятат да напуснат проекта, най-вероятно заради липса на финансови средства, докато другият участник в него - Toyota, ще продължи разработката на нова генерация на своята версия на модела - GT 86. В нея партньор на компанията ще бъде BMW, като резултатът от това сътрудничество ще бъде по-мощен и по-престижен хибриден автомобил.

Toyota и BMW подписаха договор през 2013 г., който предвижда създаването на няколко модела. Сред тях е присъства и спортно купе, което ще използва композитни материали и новоразработени батерии, които се отличават с по-голям капацитет и по-дълъг живот.

Според един от топ-мениджърите на BMW - Йън Робертсън, използването на подобни батерии в серийните електромобили ще промени коренно мнението на хората за този вид транспорт. И съответно ще повиши в пъти тяхното търсене.

Снимка: Subaru

Тагове: subaru brz toyota gt 86
0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ноа ( преди 9 години )
    Да не съм прочел повече, че BMW имат по-добра хибридна техника от Toyota , която е световен лидер точно там. Много малоумент трябва да си за да твърдиш подобно нещо.
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Викаш Subaru BRZ няма да има, а Toyota GT86 ще има! Тя да не е с турбо или 4х4?
  • #16
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Няма да има следващо Subaru BRZ- защото е провал без турбо и 4х4 или поне предно
  • #15
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Кико ( преди 9 години )
    До 123:Субару си печелят достатъчно от другите модели и надали толкова им дреме от примерно 30 000 - 50 000 годишни продажби на BRZ. Няма как толкова малко бройки да повишат значително финансовите им резултати.Другото, за което си мисля, е че ние си коментираме, но кое знае какви споразумения са сключили за продажбата на моделите с Тойота т.е. надали има 100 гласност за маркетинга в случая на BRZ.
  • #14
    4 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 9 години )
    И вместо да го спира и да се дърпа от други модели и разширяване на гамата беше по-добре да си коригират маркетинговата стратегия! Или още по-добре да обединят една такава с Тойота, като се лансират двата модела, но да са с една и съща цена. Точно този модел можеше да подобри значително финансовите резултати на Субару, но явно менажерите са на друго мнение. Дано поне печелят от производството на двигатели за тази кола и да ги продават на Тойота, защото боксера им е отличен.
  • #13
    5 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 9 години )
    Явно тук ВАГ-феновете знаят какви са стратегиите и какво си говорят в кухнята на Субару и ни дават пълно инфо. Само, че истината е, че са много задръстени и освен глупости друго не могат да измислят. Субару правят дори коли, но в продажбите и маркетинга ги няма никакви. Най-голямата им глупост беше да пускат един и същ модел на по-висока цена от тази на Тойота. Само заради една емблема да плащаш повече е приоритет на вурстовете. Умните потребители не се лъжат лесно и затова Субару го спира BRZ.
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Ми ако искаш, сравнявай и с Lexus IS300h. Той е хем по-мощен, хем по-икономичен от BMW i3.
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Кико ( преди 9 години )
    Алооооо, в статията се говори за Субару!!!Къде се отплеснахте всички?Само се чудя защо сте нацъкали минусите на вторият коментар, който е доста смислен?Явно много изтрещяли има в този форум.
  • #10
    4 rate up comment 4 rate down comment
    !?>! ( преди 9 години )
    А колко коня е i3 и Приус, я сравни динамичните характеристики..просто няма сравнение...
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Хибридите на Тойота за над 50% от всички произведени хибриди, а освен това мачкат Алди и Порше във WEC, което недвусмислено показва че Тойота са абсолютни лидери в хибридните технологии.