IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Focus ST получава и дизелов двигател

Моделът ще бъде представен в края на тази седмица (Видео)

Focus ST получава и дизелов двигател

Слуховете, че компанията Ford ще предложи и дизелова версия на горещия Focus ST се оказаха истина. Моделът е официално потвърден и ще бъде представен на 27 юни по време на фестивала в Гудууд.
Focus ST получава и дизелов двигател
Снимка: Ford

По време на Фестивала на скоростта ще се състои премиерата и на двете версии на Focus ST - познатата бензинова и новата дизелова. Към момента от Ford разкриват само кратко видео, като запазват в тайна техническите характеристики на моделите.

От кадрите обаче става ясно, че модернизираният Focus ST, който е базиран на показания на автосалона в Женева обновен Ford Focus, ще се отличава с по-динамични челни светлини и различна решетка на радиатора. Освен това спортистът ще получи "технологични подобрения", сочи официалната информация от Ford.

Бензиновият представител на Focus ST ще запази настоящия 2.0-литров EcoBoost агрегат с мощност 250 к.с. и 360 Нм въртящ момент. Що се отнася до дизела, той най-вероятно ще получи 2.0-литров TDCi агрегат с мощност 184 к.с.

Новият дизелов Focus ST ще бъде насочен най-вече към пазарите на Европа, където подобни автомобили са много търсени. Моделът ще трябва да се конкурира с автомобили от категорията на VW Golf GTD, който разполага с аналогични характеристики.

Както вече бе съобщено, дизеловият горещ хечбек на Ford ще бъде оборудван с доработени окачване, кормилно управление, спирачки, салон и екстериор, които ще го доближат максимално до по-мощния бензинов Focus ST. Очаква се моделът да спринтира от място до 100 км/час за около 8 сек.

Всички подробности ще станат ясни на 27 юни, когато ще се състои премиерата на моделите.

 

Тагове: ford focus ford focus st
0 от 500