IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи обновения Focus

Мащабен фейслифт, който засяга дизайна, двигателите, технологиите и окачването

Ford представи обновения Focus

Компанията Ford разкри обновената версия на модела Focus, която ще бъде представена пред публика на автосалона в Женева. Третото поколение на колата, което се появи в края на 2010 година, е преминало през мащабна модернизация, която включва сериозни разлики във външния дизайн, интериора, двигателите, технологиите и окачването.
Ford представи обновения Focus
Снимка: Ford

Най-напред на очи се набива новия дизайн на модела, който следва последните тенденции на марката. Нови са броните, светлините и решетката на радиатора в стил Aston Martin, която вече познаваме от новата Fiesta. Като цяло промените в дизайна правят колата по-динамично изглеждаща, атлетична, модерна и завършена.

„Целта бе да добавим повече емоция към дизайна на Focus, споделя Мартин Смит, изпълнителен директор по дизайна във Ford-Европа. - Новият Focus е по-хармонизиран и по-атлетичен, с по-изтънчени форми и обещава страхотно пътно поведение“.

Интериорът също е обновен, като разполага с нова централна конзола с по-малко бутони, нова инфо-развлекателна система SYNC 2, нов волан с три спици и обновени материали. Работено е и по подобряването на шумоизолацията, а сред новостите присъства системата Active Park Assist, която разполага и с режим за автоматично перпендикулярно паркиране, което е новост в този сегмент. 

На модернизация е подложено и шасито, което е оборудвано с по-стегната предна част и пренастроени амортисьори. Нови са също така електрическо сервоуправление и програмата за електронна стабилност.

Обновеният Focus е снабден и с нови двигатели, предлагащи по-нисък разход на гориво. Дебют на борда на модела ще направят напълно новия 1.5-литров бензинов EcoBoost двигател (150 или 180 к.с.) и новия 1.5-литров дизелов TDCi агрегат (95 и 120 к.с.). Focus ще продължи да се предлага с 1.0-литровия бензинов EcoBoost (100 или 125 к.с.), който ще бъде наличен в нова версия, отделяща само 99 г/км СО2 емисии.

В зависимост от двигателя новият Focus ще може да се оборудва с ръчни 5- и 6-степенни скоростни кутии, както и с 6-степенен PowerShift автоматик.
Ford представи обновения Focus
Премиерата на модела ще се състои на 4-ти март в Женева.

 

Тагове: ford focus
0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Navi ( преди 10 години )
    Като имат по-малки двигатели с показателите на 2.0 при съперниците си, защо име точно пък 2.0 литра? И споко, 180те к.с. си чуден, а и повече ще има.
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Navi ( преди 10 години )
    Пич, кое не продават, че не разбирам. Диколкото чета, предимно него продават. А аз пуснах търсачката и това което излиза е основно от преди повече от половин година в USA Today някаква статия, за проблем с 3.5 литровия двигател, за който имало и сервизна акция. Та не разбрах какъв е проблема с 2.0 литровия?
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    IT ( преди 10 години )
    Определено имаше крещяща нужда от този фейслифт сега вече изглежда както подобава !!!
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ?!?!? ( преди 10 години )
    "Мащабен фейслифт, който засяга дизайна, "?!?!?! Ако новите маска,халогени и фарове е "мащабен фейслифт" може. Но за мен не е! Всичко друго си е 1:1 с настоящият Фокус.
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    страничен наблюдател ( преди 10 години )
    Доста добре са се справили. Особено ме кефи комбито. Оносно липсата на 200 кс двигател мисля, че е тяхна си стратегия. Фокус с такъв двигател би бил твърде скъп като за Форд. Все пак Форд е народна кола. Аз лично не бих дал твърде много пари за Форд Фокус.
  • #10
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Най-добрият форд, е продаденият.
  • #9
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И като е най-добрия защо не го продават? Защо в САЩ ги съдят заради него и има големи проблеми? Ако не вярваш пусни търсачката да видиш колко е добър!
  • #8
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    2 litrovia Ecoboost e nai-dobria motor ot tazi seria
  • #7
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Влизай където си искаш, никой не го вълнува! Къде прочете, че някой не е доволен от някой мотор или реши ей така да се запишеш под статията! А нещо да кажеш за 1,6 85 магарета! Кажи за него де! Сигурно е страхотен а! А да кажеш защо няма 2.0 мотор в гамата? Кажи не се срамувай. Никой тук не е бързак предполагам и няма Ферари, но изказването ти е меко казано глупаво. Надявам се ти да не си такъв. В Ц сегмента липсата на около 200 к.с. двигател е простотия. Тези коне са нещо нормално,но не за теб
  • #6
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не сте доволни нещо от 1,5 литров бензин 150 коня? Е*ати бързаците. Тука всичките сте само за Ферарита. Соирам да влизам в тоя сайт, че само богати състезатели пишат и се чувствам беден :(